KNWV

DATUM: 17-1-2001

ALGEMEEN - Veel geld voor KNWV verenigingen!



KNWV

Via Watersport Verbond volledige compensatie Ecotax voor
watersportverenigingen

Alle KNWV-verenigingen die vorig jaar om teruggave van de door hen betaalde Ecotax (de belasting op gas, elektriciteit en andere
brandstoffen) over 1999 gevraagd hebben, krijgen dat bedrag voor 100% terug. Maar dat niet alleen: op basis van hun opgave 1999 krijgen zij ook de Ecotax gecompenseerd over de jaren 1996, 1997 en 1998!

Op aandringen van het KNWV heeft het ministerie van VWS besloten dat elke vereniging die daarom gevraagd heeft via het KNWV een bedrag krijgt uitgekeerd van circa 260 % van hetgeen zij gedeclareerd hebben over 1999. Daarmee is ook de door de verenigingen betaalde Ecotax over de periode vanaf 1996, toen deze belastingvorm ingevoerd werd, gecompenseerd. In totaal kan het KNWV zo bijna fl.600.000,- verdelen onder de verenigingen die vorig jaar tijdig hun declaratie ingediend hebben, zo'n fl. 3000,- gemiddeld per vereniging! Door de nauwe samenwerking van het KNWV met de NNWB, konden ook de bij de NNWB aangesloten watersportverenigingen hun Ecotax bij het KNWV declareren. Datzelfde geldt voor de waterscoutinggroepen; Scouting is immers aangesloten bij het KNWV.

Het KNWV heeft een aantal jaren geleden de discussie over compensatie van Ecotax voor verenigingen aangezwengeld bij de overheid.
Particulieren krijgen de Ecotax gecompenseerd via de
Inkomstenbelasting, bedrijven via de Vennootschapsbelasting.
(Watersport)verenigingen vielen daardoor buiten de boot, zij werden niet gecompenseerd en dat vond het KNWV niet terecht. De Ecotax was immers als 'budget-neutrale' belasting gepresenteerd.

Samen met NOC*NSF en een aantal andere grote sportbonden is
uiteindelijk bovenstaand resultaat behaald. Bovendien heeft het ministerie toegezegd dat deze compensatie ook in de komende jaren beschikbaar blijft, exclusief voor leden van het KNWV en andere sportbonden. Dat is belangrijk, want met ingang van dit jaar is het tarief van de ecotax nog eens verdubbeld!

Laat meer artikelen zien over: KNWV Internet

Voor meer informatie over KNWV Internet kunt u contact opnemen met medi@web,

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl