Gemeente Groningen

Denk mee over water!
17 januari 2001
Water wordt steeds belangrijker voor de kwaliteit van onze leefomgeving, ook in de stad. Denk aan: schoner oppervlaktewater, (her)gebruik van regenwater, de rol van het grondwater, de drinkwater-voorziening etc.
In plannen en beleid van gemeente en provincie moet water meer aandacht krijgen. De afgelopen jaren zijn daarvoor basisafspraken gemaakt, ook met de waterschappen en het Waterbedrijf. Die afspraken willen we verder uitwerken in een Waterplan, dat in 2003 klaar moet zijn. Verschillende onderwerpen moeten nog verder uitgewerkt worden en de activiteiten van de verscheidene waterbeheerders moeten beter op elkaar afgestemd worden. Hiervoor wordt een klankbordgroep samengesteld, die meedenkt over de inhoud en organisatie. In de klankbordgroep zitten niet alleen deskundigen. We werven via een open procedure tien deelnemers uit de echte doelgroep: de bevolking van de stad. We zoeken enthousiaste meedenkers, die niet profes-sioneel betrokken zijn bij het water.
Heeft u belangstelling en bent u bereid mee te denken over dit onderwerp? Neem dan contact op met stadsecoloog Wout Veldstra (tel. (050) 367 83 14, e-mail w.veldstra@roez.groningen.nl) en meldt u aan. U ontvangt dan achtergrondinformatie en een formulier waarop u kunt aangeven waarom wij ú nodig hebben voor het Waterplan.