Provincie Noord-Holland


* Persbericht, 17 januari 2001

Cyberpolder
Dit jaar gaan gedeputeerde staten het Cyberpolder-programma uitvoeren. Dat betekent dat zes van de in totaal zeventien voorgenomen acties nog dit jaar van start gaan. Tot 2004 heeft de provincie hiervoor 2,5 miljoen gulden gereserveerd. De commissie Economie, Landbouw en Europa brengt op 31 januari a.s. advies uit.

De acties zijn gericht op zeven speerpunten: vestigingsmilieus, netwerken, bevorderen convergentie oude en nieuwe economie, kennis, internationalisering, arbeidsmarkt en onderwijs, dwarsverbanden leggen van de economie naar andere beleidsterreinen. Zo komt o.a. op korte termijn een promotionele actie "Noord-Holland als ICT-vestigingsplaats". Het is de bedoeling dat nieuwe vestigers inzicht krijgen in de kwaliteiten van de vestigingsmilieus in Noord-Holland. Met andere woorden: de aantrekkelijke Amsterdamse uitstraling moet daadwerkelijk verbreden naar een veel breder deel van Noord-Holland. Ook willen gedeputeerde staten dit jaar nog het Midden en Klein Bedrijf stimuleren om voor zich zelf na te gaan of Informatie en Communicatie Technologie de bedrijfsvoering kan verbeteren. Met kleinere ICT-bedrijven willen gedeputeerde staten bekijken hoe het tekort aan geschikt personeel kan worden opgelost. "Helpdesk subsidies" is een actie die ondernemers ondersteunt met vragen op het gebied van nationale en Europese subsidiemogelijkheden.

Met de acties willen gedeputeerde staten de ambities van Cyberpolder Noord-Holland realiseren: voorwaarden scheppen die het mogelijk maken dat het Noord-Hollandse bedrijfsleven op het terrein van de Nieuwe Economie de top van Europa bereikt.

Inlichtingen: Pim van Herk, bureau Afvalstoffen, Technologie en Innovatie, tel. (023) 514 36 91