Gemeente Almere

17-1-2001 Alternatief voor vertraging oplevering educatief centrum Almere

In de Eilandenbuurt in Almere Buiten Oost is de bouw van het geplande Educatief Centrum met twee jaar vertraagd. In dit centrum worden een brede basisschool, kinderopvang, CKV, bibliotheek en een buurthuis ondergebracht.

Omdat de realisatie van het centrum is vertraagd en de eerste bewoners van de buurt en hun kinderen- zich binnenkort aandienen, heeft de gemeente besloten dat er een tijdelijke voorziening moet komen. Dit om te voorkomen dat kinderen te ver uit hun woonomgeving een andere school moeten bezoeken. Er komen nu 19 noodlokalen, waarvan 16 bestemd zijn voor het basisonderwijs en 3 lokalen zijn bestemd voor peuterspeelzaalwerk, naschoolse opvang en een speellokaal.

De tijdelijke voorziening wordt voor de periode van 3 jaar gehuurd en wordt gerealiseerd in bedrijvenunits op een nabij gelegen bedrijventerrein. Als de lokalen niet meer nodig zijn, naar verwachting over drie jaar, kunnen de lokalen gebruikt worden als bedrijfsgebouw.

Daarnaast wordt een 16-klassige noodschool geplaatst op hetzelfde bedrijventerrein voor de PC basisschool Dukdalf en RK basisschool Kristal. Deze tijdelijke voorziening is nodig omdat er een vertraging is opgetreden in de ontwikkeling van gebied 3KNS waar de definitieve huisvesting van de twee scholen is gepland. (is hier al een naam voor?)

Met de plaatsing van de 35 noodlokalen is een bedrag gemoeid van totaal f 3.104.695,-.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere