Gemeente Groningen

Wie kwijtschelding krijgt, bespaart honderden guldens 17 januari 2001
Heeft u een inkomen op het niveau van de bijstand en weinig vermogen? Dan kunt u de druk wat van de ketel halen door kwijtschelding aan te vragen van vier belastingen:

1. Onroerende-zaakbelasting

2. Verontreinigingsheffing

3. Ingezetenenomslag

4. Hondenbelasting (gedeeltelijk)

De gemeente en de waterschappen werken samen op het gebied van kwijtschelding. Enkele dagen geleden heeft u van uw waterschap een kennisgeving gekregen. Daarin staan de bedragen die u aan verontreinigingsheffing en ingezetenenomslag moet betalen. Over een paar weken krijgt u de gemeentelijke belastingaanslag in de bus.

Let op! Van uw waterschap ontvangt u geen acceptgiro. Het Waterbedrijf Groningen int zowel de verontreinigingsheffing als de ingezetenenomslag via uw waternota. Als u kwijtschelding krijgt, ontvangt u de al betaalde belastingvoorschotten terug.

U hoeft de gemeentelijke belastingaanslag niet af te wachten. Het is nu al mogelijk een verzoek om kwijtschelding van onroerende-zaakbelasting en hondenbelasting te doen. Met hetzelfde formulier waarmee u om kwijtschelding van de verontreinigingsheffing en ingezetenenomslag vraagt.

Wie kwijtschelding krijgt, bespaart veel geld. Sterker nog: als u met succes kwijtschelding aanvraagt, krijgt u zelfs f 75,- toe van de gemeente. Dat is de zogenoemde Zalmsnip. Tot welk bedrag kan uw voordeel oplopen?

* Gezinshuishouden: ± f 500,-

* Eenpersoonshuishouden: f 300,-

U kunt kwijtschelding aanvragen van vier belastingen door het invullen van slechts één formulier. Dat is verkrijgbaar bij:

Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie
Afdeling Belastingen
Kreupelstraat 1
Telefoon: (050) 367 71 51

Zo'n formulier is ook verkrijgbaar bij:

* Gemeentelijk Informatie Centrum, Kreupelstraat 1
* Dienst SoZaWe, Eendrachtskade Zuidzijde 2
* Wijkservicecentrum Hoogkerk, Hoendiep 208
* Wijkservicecentrum Lewenborg, Kajuit 4

NB: Deze mededeling geldt niet voor zelfstandig ondernemers met een minimuminkomen