Multiscope



Persberichten
Top 10 vakantie- en reissites

's-Hertogenbosch - 16-01-2001. Online onderzoeksbureau Multiscope meet met behulp van het bereiksmetingsysteem Visiscan het aantal unieke bezoekers en het maandbereik van alle websites in Nederland. In het systeem worden sites ook geclassificeerd naar categorie. Voor de maand december zijn nu resultaten beschikbaar voor de categorie 'vakantie- en reissites'.

Top 10 Vakantie- en reissites - december

In de bovenstaande tabel zijn bereikspercentages afgerond op hele procenten en unieke bezoekers op 10.000. Daarom kan het voorkomen dat sites met hetzelfde bereikspercentage verschillende aantallen unieke bezoekers hebben.

In de top 10 zijn twee 'webbased' initiatieven terug te vinden; Reisweb en Vakantienet. De laatste blijkt de ranglijst in deze categorie zelfs aan te voeren. Zeven van de tien sites in deze categorie waren ook in de maand november in de top 10 vertegenwoordigd. Wat verder opvalt, zijn de kleine verschillen tussen de sites onderling. Het verschil tussen de nummer 1 op de ranglijst en de nummer 10 is slechts 180.000 unieke bezoekers.

Visiscan bereiksmeting
Multiscope heeft bij ruim 1.500 panelleden logsoftware geïnstalleerd. Deze software logt automatisch alle bezoeken van panelleden aan sites en verzendt de gegevens naar een centrale server. Door middel van zogenaamde panelmeting wordt continu inzicht in (de ontwikkeling van) het bereik van de belangrijkste Nederlandse websites en Internetuitgevers verkregen. Visiscan leent zich dan ook uitstekend voor optimalisering van advertentiecampagnes of toetsing van eigen prestaties en inspanningen (bijvoorbeeld voor benchmarking). Het systeem biedt waardevolle informatie voor iedereen die internet ziet als een belangrijk marketinginstrument.

Alle informatie over het Visiscan systeem kunt u uitgebreid bekijken via de Visiscan pagina: http://www.multiscope.nl/visiscan.phtml. U kunt het Visiscan gedeelte ook bereiken door op de homepage onder 'diensten' te kiezen voor Visiscan bereiksmeting. Klanten met een abonnement op het systeem kunnen online alle ranglijsten raadplegen die Multiscope samenstelt. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 695 gulden. Bestellingen kunnen geplaatst worden via de website (rapportshop) of door te bellen naar: 073 - 621 21 22.

Over Multiscope
Multiscope is een toonaangevend, dynamisch online onderzoeksbureau, gespecialiseerd in online onderzoek & enquêtes, internet bereiksmeting en internet performance scans. Het onderzoeksprogramma van Multiscope omvat de onderwerpen communicatie & multimedia, e-commerce, e-business, gebruikersprofielen en internet advertising.