Persbericht

Ashley Ford benoemd tot directeur Xerox OPB Benelux

Amstelveen, 17 januari 2001 - Xerox heeft onlangs Ashley Ford aangesteld als directeur van Xerox Office Printing Business (OPB) Benelux. Ford dankt zijn benoeming grotendeels aan de successen die hij het afgelopen jaar als directeur van Xerox OPB UK & Ireland boekte. Een functie die hij overigens gewoon blijft vervullen. Het lukte Ford om hier in korte tijd het personeel van Tektronix Colour Printing and Imaging Division (CPID), dat begin dit jaar als gevolg van een overname naar Xerox overkwam, op succesvolle wijze te integreren in Xerox OPB. Tegelijkertijd wist hij een stabiel distributienetwerk op te bouwen en kwam Xerox OPB in Engeland en Ierland onder zijn leiding tot groei. De verwachting is dat hij dit huzarenstukje in de Benelux herhaalt.

Dat de overgang van Tektronix-personeel naar Xerox zo soepel is verlopen, heeft voor een deel te maken met het feit dat Ford voor zijn komst naar Xerox zelf een klein jaar bij Tektronix in dienst was en dus goed bekend is met het bedrijf en haar cultuur. In het wat minder recente verleden was Ford bij onder meer Samsung Electronics en AST Research verantwoordelijk voor sales.

"Ik ben ervan overtuigd dat Xerox OPB met een zeer compleet printerassortiment, veel technische knowhow en innovatieve kracht en, last but not least, een zeer toegewijd team, ook buiten Engeland zeer succesvol kan zijn", aldus een zelfverzekerde Ford in een reactie op zijn aanstelling.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1999 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,2 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.