Hollandsche Beton Groep

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

17 januari 2001

HBG verwerft opdracht voor ontwerp en bouw Malmaison Hotel in Birmingham

Rijswijk - HBG Construction Ltd - de groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, actief in de sector bouw en vastgoed in het Verenigd Koninkrijk - heeft opdracht verworven voor ontwerp en bouw van het Malmaison Hotel in Birmingham. Het hotel telt 184 kamers en is gesitueerd in een voormalig postsorteercentrum, dat momenteel wordt verbouwd tot het winkel- en uitgaanscentrum The Mailbox. Met de bouw van het hotel is een aanneemsom gemoeid van ruim ¬ 16 miljoen. HBG zal het project eind dit jaar overdragen aan opdrachtgever Malmaison Hotel Ltd.

HBG realiseert in het hotel van negen verdiepingen tevens een bar, brasserie, vergader- en ontspanningsruimten. Hiervoor wordt een reeds gebouwd betonskelet met een totale vloeroppervlakte van 11.400 m² aangepast en afgebouwd. Het aanbrengen van omvangrijke mechanische en elektrotechnische installaties maakt eveneens deel uit van het contract.

HBG werkt bij dit project samen met onder meer het architectenbureau Ferrier Crawford en met de interieurarchitecten Jestico & Whiles. Momenteel verzorgt HBG Construction eveneens de uitbreiding van het Malmaison Hotel te Manchester in een ontwerp-en-bouw-contract.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, telefoon 070 3722121.