Postbank

Incasseringsmethode voor internationale rembours postwissel gewijzigd

De internationale rembours postwissel wordt gebruikt voor het verrekenen en betalen van rembourszendingen (pakketten en brieven) die grensoverschrijdend verstuurd worden.
Vanaf 1 januari 2001 betaalt de verzender van een internationale rembours zending via een internationale rembourswissel alleen de verzendkosten en niet meer de verzendkosten en het postwissel tarief, zoals tot nu toe gebruikelijk was.

Gewijzigde methode
De gewijzigde methode heeft niet alleen gevolgen voor de verzender maar ook voor de ontvanger. Vanaf 1 januari jl. betaalt de ontvanger van het pakket, naast het bedrag van de waarde van het pakket, ook het bedrag van de financiële transactie aan de postbode of op het postkantoor. Deze wijziging vindt plaats volgens afspraken van de internationale postorganisatie UPU. De postbode of postkantoor int het volledige bedrag waarna dit verder verwerkt wordt door de Postbank met de afzender in het buitenland.

Deze gewijzigde incasseringsmethode geldt voor verzendingen onder rembours die vanuit het buitenland komen.

Verhoging tarief
Per 1 januari jl. is het tarief van de internationale rembours postwissel verhoogd van
fl. 27,50 naar fl. 53,00. Redenen voor deze verhoging zijn ondermeer het niet gewijzigde prijsbeleid van de afgelopen jaren, het vele handmatige werk dat eraan te pas komt en het feit dat er relatief steeds minder gebruik gemaakt wordt van de internationale rembours postwissel.


* * *

Perscontacten:
Koninklijke PTT Post B.V.: D. Meijne, telefoon: 020-5006224 Postbank N.V.: M.C.M. de la Court, telefoon 020-5846443

Judy op het Veld - van Kamperdijk
Postbank N.V.
T 020 584 6444
F 020 584 6442
M 06 54 74 6692
www.postbank.nl