Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 17-01-2001 Mediaberichten woensdag 17 januari 2001 (tot 18.00 uur)

ROERMOND Aanhouding verdachte

ROERMOND De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.50 uur een 25-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van poging tot oplichting. De man wilde een aantal goederen op afbetaling kopen van in totaal ruim vierduizend. De verkoper vroeg hem om zich te legitimeren waarop de man een rijbewijs overhandigde. Zoals gebruikelijk controleerde de verkoper de gegevens van de Amsterdammer. In afwachting van deze procedure verliet de 25-jarige de winkel om even later weer terug te komen. Ondertussen werd duidelijk dat het om een gestolen rijbewijs ging waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze was ter plaatse toen de man weer terug kwam om zijn spullen op te halen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. De zaak is inmiddels afgehandeld met toepassing van snelrecht. De man zal zich op 18 april moeten verantwoorden voor de rechter.

ITTERVOORT Dronken automobilist

ITTERVOORT De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 51-jarige automobilist uit Ittervoort aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 00.50 uur over de Margarethastraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 1 uur.

VENLO Belediging

VENLO De politie heeft woensdagmiddag rond 12.50 uur een 40-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van belediging. De man kreeg in eerste instantie een bekeuring omdat hij geen autogordel droeg. Toen de politiemedewerker hem attendeerde op het feit dat zijn vrouw en kind ook een gordel om moesten doen, begon hij te schelden. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 500 gulden.

VENLO Winkeldieven

VENLO De politie heeft woensdagmiddag rond 13.00 uur een 66-jarige inwoonster van het Duitse Lipp aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Monseigneur Nolensplein. De vrouw probeerde een potje nagellak van ongeveer 6 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Met toepassing van snelrecht kreeg zij een boete van 250 gulden opgelegd. Even later, rond 13.10 uur, hielden politiemedewerkers een 62-jarige inwoner van Blerick aan op verdenking van diefstal uit dezelfde winkel. De man probeerde een tube mayonaise van 1 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Hier is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld.

WEERT Winkeldief

WEERT De politie heeft woensdagmiddag rond 13.10 uur een 41-jarige inwoner van Weert aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Boermansstraat. De man probeerde een boormachine van ongeveer 230 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Hier is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld. De man zal zich op 26 maar 2001 moeten verantwoorden voor de rechter.

VLODROP 26 PVs snelheidscontrole

VLODROP De politie heeft woensdagmiddag bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 13.45 uur en 14.40 uur op de Herkenbosserweg, 26 automobilisten bekeurd. Van de 354 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 129 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

TEGELEN 83 bekeuringen Samen Minder

TEGELEN De politie heeft dinsdagmiddag bij een controle in het kader van het project Samen Minder, gehouden tussen 14.20 uur en 16.20 uur op de Roermondseweg, 83 automobilisten bekeurd. Vna de 1566 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 76 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

VENLO 13 bekeuringen verkeerscontrole

VENLO De politie heeft woensdagmorgen bij een verkeerscontrole, gehouden op diverse locaties in Tegelen en Venlo, 13 personen bekeurd. Elf fietsers werden bekeurd vanwege het rijden zonder de juiste verlichting, één bromfietser kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm en één automobilist werd op de bon geslingerd omdat hij met verblindende verlichting reed.