Gemeente Zoetermeer

Grote verslagenheid over zwemongeval in Zoetermeer

Gisterenmiddag 16 januari, is een 6 jarige jongen overleden ten gevolge van een zwemongeval in het gemeentelijk zwembad De Driesprong in Zoetermeer. toen de kinderen naar de douches werden begeleid, na afloop van het schoolzwemmen, werd het jongetje liggend op de bodem opgemerkt. het personeel heeft direct een eerste poging tot reanimatie gedaan. Dit is overgnomen door het ambulancepersoneel. Het kind is direct overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum, waar het later die middag is overleden.

Ten tijde van het ongeval waren er in het zwembad ongeveer dertig kinderen aanwezig van groep 3 van de Paulusschool, een Rooms-katholieke basisschool in Zoetermeer. Deze kinderen werden begeleid door drie gediplomeerde toezichthouders, twee leraren en een zwemmoeder.

Zwembad de Driesprong is in ieder geval deze week nog gesloten voor schoolzwemmen en particulier zwemmen. Wel blijft de ernaast gelegen sprothal open voor gebruik. De verslagenheid bij zowel de Paulusschool als het personeel van het zwembad De driesprong is groot. Namens gemeente heeft wethouder mer. J.C.G. Fijen zijn medeleven betuigd aan de ouders van het jongetje.

Op de Paulusschool is vandaag geen les gegeven. Wel zijn de kinderen opgevangen door professionele hulpverleners.

De politie stelt momenteel een onderzoek in naar het ongeval. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer dit afgerond is. Ook de gemeentelijke leiding van het zwembad maakt een verslag van deze tragische gebeurtenis. Beide gegevens moeten meer duidelijkheid bieden over de mogelijke oorzaak van het ongeval.



Gemeente Zoetermeer © januari 2001