17 JANUARI 2001
TruckTrip en BusTrip naar Spanje als hoofdprijzen

Vakopleiding Transport en Logistiek organiseert regionale Snuffelmiddagen en prijsvraag

In de komende maanden staan Snuffelmiddagen en een prijsvraag centraal bij de wervingscampagne van Vakopleiding Transport en Logistiek, het opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek. Tijdens Snuffelmiddagen wordt belangstellende jongeren de kans geboden om eens rond te kijken bij een bedrijf uit de sector. Het blijft niet bij kijken alleen, want de handen moeten wel degelijk uit de mouwen worden gestoken. De Snuffelmiddagen vinden regionaal plaats. Om deelname aan Snuffelmiddagen te stimuleren, wordt een prijsvraag uitgeschreven. Hoofdprijzen zijn een geheel verzorgde TruckTrip en BusTrip naar Spanje, reizen die uiteraard niet als passagier maar als bijrijder worden gemaakt.

De wervingscampagne van de Vakopleiding richt zich op vmbo-scholieren tot 21 jaar. Doel is de dynamiek en de goede toekomstperspectieven van werkend-leren opleidingen in de sector onder de aandacht te brengen. Hiermee poogt de Vakopleiding voldoende instroom van jonge, enthousiaste mensen te creëren voor de sector. De opleidingen van Vakopleiding Transport en Logistiek kunnen bij Regionale OpleidingsCentra (ROC´s) in het gehele land worden gevolgd. Snuffelen in de praktijk
Ook dit jaar organiseert de Vakopleiding in samenwerking met het bedrijfsleven weer regionale Snuffelmiddagen. Tijdens zo´n middag kunnen jongeren - onder begeleiding van een medewerker van de Vakopleiding - rondneuzen bij een bedrijf uit de sector. Het soort bedrijf is daarbij natuurlijk afhankelijk van de interesse. Zo kan een warehouse worden bezocht, maar ook een transportbedrijf of een binnenvaartschip. Snuffelmiddagen zijn dé manier om te bepalen of werkend-leren in de sector transport en logistiek echt bij iemand past. Ze worden op regionaal niveau georganiseerd, en vinden dus altijd bij jongeren in de buurt plaats.

Prijsvraag met spetterende prijzen
Om deelname aan de Snuffelmiddagen te stimuleren organiseert de Vakopleiding een prijsvraag. De hoofdprijzen zijn een geheel verzorgde TruckTrip en BusTrip naar Spanje. Tijdens de reis beleven de winnaars alle ins en outs van het transportvak. Daarnaast zijn er nog andere fantastische prijzen, zoals een jaar lang gratis naar de bioscoop en een compleet videopakket met de allernieuwste actiefilms. Genoeg redenen dus voor jongeren om mee te doen. Dat kan overigens via advertenties in landelijke en regionale bladen, een speciale postcard, de internetsite www.moveup.nl en het gratis nummer 0800-1442. Via deze media kunnen jongeren ook meer informatie aanvragen over Snuffelmiddagen. De winnaars van de prijsvraag worden in juli 2001 bekend gemaakt.