Afzender: program@dunya.nl

Contactpersoon: Juan Heinsohn Huala

NIET de opening van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001

Datum: 17 januari 2001

Dunya Wereldprogramma januari 2001

Woensdag 17 januari 2001, aanvang: 20.15 uur, entree: GRATIS Dunya Wereldprogramma presenteert:
NIET de opening van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 met o.a.

R¹CHESTRA ­ muziek uit vele windstreken en ­
en MALUMBA, allround performer

De opening van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 kunnen wij u vanavond niet aanbieden, maar wel het eerste van een reeks bijzondere Dunya programma¹s in dit voor Rotterdam gedenkwaardige culturele jaar. Wij maken graag gebruik van deze gelegenheid om alvast een aantal van onze activiteiten in 2001 in het kort aan u te presenteren.

Het bijzondere orkest R¹chestra uit Nijmegen zal voor ons het nieuwe jaar inluiden. R¹chestra speelt muziek van de meest uiteenlopende plekken op de wereld. Muziek uit o.a. Rusland, India, Iran, Irak en de Balkan. R¹chestra brengt geen folklore, maar benaderd de muziek op een eigenzinnige en onbevangen manier. Het programma dat R¹chestra vanavond brengt is onderdeel van een project van stichting WHAA (Werkgroep Hulp aan Asielzoekers). Een aantal muzikanten die om uiteenlopende redenen naar Nederland zijn gevlucht laten, begeleid door R¹chestra, horen wat hun verplaatsing met ze heeft gedaan.

Verder hebben wij nog een paar korte acts voor u in petto, die gezien de dynamische aard van onze programmering bij het ter perse gaan van deze agenda nog niet bekend waren. Een tipje van het sluier kunnen wij wel oplichten: de multi-getalenteerde performer Malumba zal u een wervelende doch spirituele ervaring bezorgen.

Stichting Dunya

W. Boothlaan 4

3012 VJ

Rotterdam

Telefoon: 0102330910