Provincie Friesland

Agenda

17 januari 2001 17.00 uur Statencommissie voor Welzijnszaken

Plaats: Provinciehuis, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden Secretaris: C Venema, tel: 058 292 54 29, e-mail c.venema@sis.fryslan.nl

Hoofdpunten:

Fryslân in beweging. Sportnotitie van de provincie Fryslân De sportnotysje Fryslân in Beweging geeft een actualisering en bijstelling van het provinciale sportbeleid. De hoofdaccenten zijn daarin de aandacht voor de breedtesport, de integrale aanpak en de samenwerking van gemeenten om tot een goede sportinfrastructuur te komen. Daarnaast worden accenten gezet bij de Fries sporten, grote sportevenementen en talentontwikkeling. De concept-notitie wordt samen met een reactienota van Gedeputeerde Staten op de binnengekomen inspraakreacties, voor advies aan de commissie en daarna voor besluitvorming aan Provinciale Staten voorgelegd.

Extra bijdrage Omrop Fryslân
Aan Provinciale Staten wordt voorgesteld om de incidentele bijdrage van ¦ 694.738,- die door de provincie is ontvangen in het Provinciefonds in verband met de nimmer betaalde indexering van het zgn. omroeptientje in de periode 1990 1999 uit te betalen aan Omrop Fryslan voor de internet-aktiviteiten van de omroep. Het statenvoorstel wordt eerst voor advies aan de commissie voorgelegd.

Onderzoeksrapport Naar School Participatie en prestaties in de provincie Fryslân.
In 1999 hebben Provinciale Staten ingestemd met een onderzoek naar onderwijsachterstanden in Fryslân. Het rapport van de eerste fase van dat onderzoek is nu gereed en wordt ter kennisneming aan de commissie voorgelegd. Aan de commissie wordt gevraagd in te stemmen met de uitvoering van de tweede en derde fase van het onderzoek.

Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune In vergaderingen van Statencommissies hebben burgers de gelegenheid om, maximaal 5 minuten, over een punt van de agenda mee te praten. Verzoeken daartoe moeten voor het begin van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter ingediend worden met opgave van de punten waarover men wat wil zeggen.

Voor informatie over de openbare vergaderingen kunt u terecht bij het Informatiecentrum provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52 Leeuwarden. Tel. 058- 292 55 24

U kunt de stukken raadplegen via de pagina politieke agenda bij Bestuur en Taken. Wilt u van ons bericht, als er nieuwe stukken beschikbaar zijn op internet? Geef uw e-mailadres dan even door via (provincie@fryslan.nl).