PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 18 januari 2001
21.02 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ Telecongres

Het jaarlijkse telecongres, over actuele telecom-ontwikkelingen, vindt ook dit jaar plaats in Scheveningen. Woordvoerders van toezichthoudende organisaties als Opta, NMa en het Commissariaat voor de Media hebben steeds meer te maken met dezelfde terreinen: kabel, telecom en media. Daarnaast doen verschillende sprekers voorspellingen voor het komende jaar. In TeleScoop een verslag van het congres.

+ Werken in digitaal Nederland

Hoe ziet de toekomst van de kennis- en informatiesamenleving eruit? En wordt daar al wel een maatschappelijk en politiek debat over gevoerd? Over die vraag wordt deze week het congres 'Werken in digitaal Nederland' gehouden.

+ PC-4U (rond 21.40 uur)

Teleac/NOT zendt deze week het zesde deel uit van de nieuwe cursus PC-4U. Deze cursus behandelt op een begrijpelijke manier de meest populaire pc-toepassingen. Presentator Herbert Blankesteijn beantwoordt in TeleScoop veel gestelde vragen. Ook zijn er portretten van hard- en softwaredeskundigen. Deel 6: Spelen, spreken, mixen
De computer als multifunctionele geluidsstudio. In deze aflevering de ins en outs van het opnemen, downloaden en bewerken van geluid. Verder aandacht voor 'mp3', een handige techniek om geluidsbestanden kleiner te maken, nagenoeg zonder kwaliteit te verliezen.

+ Verder in de uitzending
Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE ICT, NIEUWE MEDIA EN
CONSUMENTENELEKTRONICA.

Presentatie :
Ingrid Drissen

Productie:
Dirkjan van Ittersum
t: 035-6293250
e: dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl

Eindredactie:
Pieter Kuipers
t: 035-6293296
e: pieter.kuipers@teleacnot.nl