Gemeente Den Helder

GROENBEELD ROND ROTONDE TORPLAAN

betreft: week: week 3

De rotonde op de kruising Torplaan / Ravelijnweg is al een tijdje af. Nu het plantseizoen aangebroken is, kunnen de afrondende groenwerkzaamheden beginnen. Zowel in de middenberm van de Ravelijnweg, als in het hart van de rotonde en langs het noordelijk deel van de Torplaan wordt het groen aangepast.

herstel middenberm De middenberm van de Ravelijnweg vertoont nu nog twee grote gaten van ongeveer dertig meter lengte. Daar zijn tijdens de aanleg van de rotonde doorsteken gemaakt om het verkeer tijdelijk over de andere rijbaan te sturen. In beide stukken komt beplanting bestaande uit een combinatie van struiken en 'boomvormers', jonge aanplant die binnen enkele jaren uitgroeit tot een boom. De rotonde zelf wordt volgeplant met rozenstruiken, sneeuwbes-struiken en een drietal bomen.

ruimte voor sociale veiligheid Tijdens de aanleg van de rotonde is het trottoir langs de Torplaan (tussen Ravelijnweg en Ambachtsweg) een flink stuk verbreed. Maar voor (sociale) veiligheid is meer nodig dan een breder trottoir. Daarom wordt van de beplanting langs het nieuwe trottoir een strook van drie meter vervangen door gras. Hiervoor moeten, naast de heesters, ongeveer twintig jonge bomen tussen de 10 en 40 centimeter plaats maken. De aanvraag van een kapvergunning voor deze beplanting vindt u bij de kennisgevingen elders op deze voorlichtingspagina.

laaste verandering: januari 18, 2001