SCIENCEDIRECT

ScienceDirect introduceert eerste grote naslagwerk

ScienceDirect introduceert eerste grote naslagwerk: Comprehensive Clinical Psychology - ccp-online

Washington, - ccp-online - het eerste grote naslagwerk van ScienceDirect(R) (http://www.sciencedirect.com) - werd dit weekend gelanceerd tijdens de midwinterconferentie van de American Library Association. ccp-online is de elektronische versie van het uit 11 delen bestaande zeer gewaardeerde Comprehensive Clinical Psychology - gepubliceerd onder het Pergamon impressum in het najaar van 1998. Comprehensive Clinical Psychology is het enige naslagwerk op dit vakgebied en omvat 267 hoofdstukken, 7000 pagina's, ongeveer 28.000 verwijzingen en een systematisch register met ongeveer 37.000 ingangen. Het behandelt alles vanaf de geschiedenis en theorie van het vak tot huidige denkbeelden over training, klinische technieken, beroepsrichtlijnen en gebruiken en socio-culturele factoren in de geestelijke gezondheidszorg.

ccp-online, dat ontwikkeld en uitgebracht is door Elsevier Science en ScienceDirect, is een krachtige, nieuwe navigator voor het complexe en zich snel ontwikkelende vakgebied van de klinische psychologie. Voor studenten, onderzoekers en klinisch psychologen vormt dit een goed begin op zoek naar wetenschappelijke literatuur via een waardevolle, goed georganiseerde en uitgebreide collectie van tertiaire achtergrondinformatie.

Dit fantastische nieuwe product wordt aangeboden op het ScienceDirect platform en laat verwijzingen in de tekst naadloos aansluiten op samenvattingen en volledige artikelen in de primaire literatuur. Door de inhoud van Elsevier Science's journal en samenvattingen van de samenvattingendatabase van ScienceDirect, EMBASE en andere zoektoepassingen beschikbaar via ScienceDirect, te combineren, biedt ccp-online onderzoekers in de klinische psychologie een ongekend bereik, zowel in de breedte als in de diepte, in één consequente onderzoeksomgeving.

De introductie van ccp-online van ScienceDirect brengt deze unieke bron naar de desktop van studenten, onderzoekers en klinisch psychologen overal ter wereld. Jaartoegang tot de on-line versie biedt gebruikers het volgende:


-- Doorlezen van de volledige tekst in HTML of PDF.

-- Het doorzoeken van het hiërarchische systematische register.

-- Zoeken op hoofdstuktitel, ondertitel, auteur, verwijzingen of zoeken binnen de volledige tekst in de aparte delen of alle delen.


-- Dynamisch verwijzingsysteem van hoofdstukverwijzingen tot een selectie van samenvattingen in de primaire literatuur.


-- Een naadloze voorwaartse linking naar volledige artikelen, onderdeel van on-line abonnementen op ScienceDirect.


-- Jaarlijkse updates vanaf 2002 om informatie en verwijzingen actueel te houden.

ccp-online is ontworpen voor gebruik in combinatie met de nieuwe ScienceDirect gebruikersinterface, een intuïtieve interface die gemakkelijk in het gebruik is en nauwelijks of geen training vereist. Zowel nieuwe als ervaren zoekers kunnen eenvoudig bij de informatie komen die ze nodig hebben.

ccp-online is beschikbaar in twee versies: 1. Geïntegreerd (voor klanten van ScienceDirect) 2. Standalone (voor overige klanten)

Beide versies staan op het ScienceDirect platform, en biedt ScienceDirect abonnees een extra integratie via een voorwaartse linking naar de volledige artikelen, een onderdeel van hun ScienceDirect abonnement. Een ieder die geen abonnement heeft op ScienceDirect kan de functionaliteit en voordelen die het ScienceDirect platform te bieden heeft, zelf bekijken en ervaren.

ccp-online wordt aangeboden op (kalender)jaarbasis tegen een bedrag dat bepaald wordt door de omvang van het instituut (afhankelijk van het aantal voltijds medewerkers). De abonnementsprijs is gelijk voor klanten en niet-klanten van ScienceDirect. Zij die Comprehensive Clinical Psychology in druk hebben gekocht, komen in aanmerking voor een jaar lang gratis toegang en een korting van 35% op het jaarabonnement voor de jaren daarna.

Gratis proefversies, zowel institutioneel (60 dagen) als individueel (30 dagen), zijn nu beschikbaar voor ccp-online. Wilt u meer weten, bezoek dan onze marketing website op: http://www.ccp-online.com

Inhoudsopgave van Comprehensive Clinical Psychology:


-- Grondbeginselen


-- Professionele zaken


-- Onderzoek en methodieken


-- Beoordeling


-- Kinderen en adolescenten: Klinische formulering en behandeling

-- Volwassenen: Klinische formulering en behandeling

-- Klinische gerontopsychologie


-- Gezondheidspsychologie


-- Toepassingen voor verschillende populaties

-- Socio-oculturele en individuele verschillen
:: ScienceDirect

ScienceDirect is 's werelds grootste provider van wetenschappelijke, technische en medische informatie en biedt abonnees momenteel desktop toegang tot de volledige tekst van bijna 1200 tijdschriften, die meer dan 1 miljoen volledige artikelen vertegenwoordigen, uitgegeven door Elsevier Science en andere STM-uitgevers. Een steeds groter wordend pakket databases, rijk aan links, biedt abonnees een zeer uitgebreide toegang tot alle STM-literatuur die overal ter wereld gepubliceerd wordt.

ScienceDirect is een unit van Elsevier Science
(http://www.elsevier.com ), onderdeel van de Reed Elsevier plc group (http://www.reed-elsevier.com). Reed Elsevier biedt hoogwaardige en flexibele informatieoplossingen voor gebruikers, met een steeds grotere nadruk op het internet als medium en is werkzaam in de wetenschappelijke, juridische en business-to-business sectoren.

Contactpersoon: Shelly Cox, Directeur Marketing & Communications van ScienceDirect, 212-462-1973, Fax - 212-462-1985, s.l.cox@sciencedirect.com
Websites:
http://www.sciencedirect.com
http://www.elsevier.com
http://www.reed-elsevier.com
http://www.ccp-online.com

18 jan 01 16:27