Behandeling slaap en vermoeidheidsklachten via het internet

Datum: 18 januari 2001


Sinds 1 november jongstleden kunnen mensen met slaap en vermoeidheidklachten onder begeleiding van een slaapspecialist via het internet een op maat gesneden behandeling volgen.

www.slaaptherapie.nl of www.somnio.nl

Steeds meer mensen proberen snel, efficiënt en doelmatig informatie over gezondheidsvraagstukken op het internet te vinden. De afgelopen jaren zijn gezondheidssites als paddestoelen de grond uitgeschoten. Informatie over of behandeling van slaap en/of vermoeidheidsklachten op het internet is evenwel nauwelijks te vinden. Voor die mensen die op zoek zijn naar een oplossing voor hun slaap- en vermoeidheidsklachten heeft Somnio een specifieke behandelingsmethode ontwikkeld op het internet. Deze mogelijkheid brengt hulp bij slaap en/of vermoeidheidsklachten nu wel zeer dicht bij huis.

Patiënten kunnen met het online-programma binnen 8 behandelingen hun slaap en functioneren overdag verbeteren!

De Somnio-site biedt hulp gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten die uitvoerig in de klinische praktijk getest zijn. De behandeling richt zich vooral op het doorbreken van een vicieuze cirkel van spanning, gedrag en gedachten, die ten grondslag ligt aan de slaap- en vermoeidheidsklachten.

De Somnio-site biedt naast de online behandeling een forum en een virtueel spreekuur. Dat spreekuur geeft mensen de mogelijkheid om anoniem en discreet met een slaapspecialist over hun klachten te spreken.

De Somnio-site is gemaakt door de psychologen drs. Rogier Mullaart en dr. Winni F. Hofman. Beiden hebben ruime ervaring op het gebied van het onderzoeken en behandelen van slaapstoornissen. Dr. W. F. Hofman is bovendien werkzaam als universitair docent slaap en slaapstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam.