Gemeente Wijk bij Duurstede

Wet Voorzieningen Gehandicapten - Evaluatie Regiotaxi

Bij de invoering van de Regiotaxi Utrecht heeft de gemeente toegezegd dat zij na een jaar de Regiotaxi Utrecht zal evalueren. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en start het onderzoek eind januari 2001.

Er wordt een grootschalige schriftelijke enquête gehouden onder de gebruikers van de Regiotaxi Utrecht, die een vergoeding krijgen voor het gebruik van de Regiotaxi op basis van de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Daarnaast zullen er interviews worden gehouden met vertegenwoordigers van instellingen.

Onderwerp van het onderzoek is de werking van het systeem en de ervaringen van gebruikers. Er wordt gekeken naar de tevredenheid en/of de ontevredenheid onder de gebruikers ten aanzien van onderdelen van de Regiotaxi als de wachttijden, de telefooncentrale centrale. Daarnaast wordt onder meer geïnformeerd naar hoe vaak men gebruik maakt van de Regiotaxi.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau "Ipso Facto" in opdracht van de zeven gemeenten die in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) samenwerken (Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Bunnik, Maarn, Leersum, Amerongen en Wijk bij Duurstede). Het onderzoek wordt begeleid door een commissie, waarin de gemeenten, de platforms en de WVG-uitvoeringsorganisatie zijn vertegenwoordigd.

De resultaten zullen half april 2001 bekend zijn.