Unisys maakt cijfers vierde kwartaal 2000 bekend

Amsterdam, 18 januari 2001 - Unisys Corporation heeft in het vierde kwartaal van 2000 een nettowinst behaald van 128,6 miljoen dollar of 41 dollarcent per aandeel. In het vierde kwartaal van 1999 bedroeg de nettowinst 144,4 miljoen dollar of 46 dollarcent per aandeel.

De omzet in het vierde kwartaal van 2000 bedroeg 1,93 miljard dollar. Dat is
1,6 procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 1999. Zonder het negatieve effect van de koersontwikkeling nam de omzet in het vierde kwartaal toe met 4 procent.

Zoals eerder aangekondigd heeft Unisys in het vierde kwartaal een eenmalige voorziening voor belastingen genomen van 127,6 miljoen dollar (89,5 miljoen dollar na belastingen) voor het herstructureren van de kosten en het ontwikkelen van activiteiten met hogere marges en meer groeipotentieel. Inclusief deze voorziening bedroeg de nettowinst in het vierde kwartaal 39,1 miljoen of 12 dollarcent per aandeel.

In het hele fiscale jaar 2000 bedroeg de nettowinst 334,3 miljoen dollar of
1,06 dollarcent per aandeel. De totale omzet bedroeg 6,89 miljard dollar. In 1999 was de nettowinst 500,8 miljoen dollar of 1,56 dollarcent per aandeel bij een omzet van 7.54 miljard dollar. Bij deze cijfers zijn speciale items buiten beschouwing gebleven. Inclusief deze items was de nettowinst in 2000 225,0 miljoen dollar of 0,71 dollarcent per aandeel tegen 510,7 miljoen dollar of 1,59 dollarcent per aandeel in 1999.

Chairman & Chief Executive Officer Lawrence A. Weinbach van Unisys zegt over het vierde kwartaal: "We sloten een uitdagend jaar af met een sterk vierde kwartaal. Terwijl we volop bezig waren met de herpositionering van ons business-model, wisten we onze doelen op het gebied van omzet en winst te bereiken."
Weinbach wijst erop dat de omzet op technologiegebied verdubbelde dankzij het succes van de ClearPath-mainframesystemen en de nieuwe ES7000-servers, die gebaseerd zijn op Intel- en CMP-technologie. Verder nam de omzet op het gebied van services weliswaar af, maar kon Unisys de marge op deze activiteiten verhogen.

In het vierde kwartaal tekende Unisys de twee grootste outsourcing-contracten in haar geschiedenis. Met Loyds TSB en Barclays Bank kwam een tienjarige overeenkomst tot stand voor het verwerken van betalingen en met verzekeraar Abbey Life een tienjarig contract voor het verwerken van verzekeringen.

Weinbach stelt verder dat Unisys goede vooruitgang heeft geboekt in het implementeren van nieuwe, strategische acties, die gericht zijn op hogere marges en meer groei door het leveren van diensten met toegevoegde waarde. In 2000 kwamen tevens samenwerkingsovereenkomsten tot stand met onder meer Ingram Micro, Dell en recentelijk met Hitachi. Ingram Micro gaat Unisys-klanten in de Verenigde Staten voorzien van een brede reeks van producten op basis van een e-business-model. Dell en Hitachi gaan de CMP-systemen van Unisys leveren.

Uitgebreide persberichten met betrekking tot Abbey Life, Hitachi, Ingram Micro en Bank Labouchere zijn alle te vinden op
www.unisys.com/news/releases/2001/jan/
Daar is tevens het uitgebreide Engelse persbericht over de resultaten van het vierde kwartaal van 2000 beschikbaar.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van Electronic Business-oplossingen. Met ruim 36.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de Internet-economie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerk-infrastructuren, die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen via het Internet. Unisys biedt een compleet portfolio aan e-@ction-oplossingen voor Electronic Business. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT-services, netwerkservices en merkonafhankelijk onderhoud en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor.

Voor meer persinformatie of illustratiemateriaal:
Unisys Nederland NV
Erwin Zijlstra, Country Communications Manager
Telefoon: 020 - 5658 647
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com