Gemeente Tilburg

15-01-2001

2,9 miljoen extra voor inhaalslag onderhoud wegen en openbare verlichting

De gemeente Tilburg stelt 2,9 miljoen gulden extra beschikbaar voor onderhoud van wegen en openbare verlichting. Daarmee wordt gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van openbare voorzieningen dit jaar. Van het totaal bedrag gaat 1,55 miljoen naar verharding van wegen en 1,35 miljoen naar openbare verlichting.
In het jaar 2000 is (vooruitlopend op besluitvorming) inmiddels 2,5 ton uitgegeven aan een aantal verhardings-projecten en voor 7,5 ton zijn onderzoek en projecten openbare verlichting uitgevoerd.

Inmiddels is een plan van aanpak opgesteld voor de besteding van het geld in 2001. Nadruk wordt gelegd op achterstallig onderhoud en de binnengekomen klachten van bewoners. Uitgangspunt is bovendien een gelijkmatige verdeling van de gelden over verschillende gebieden in de stad.

De 1,3 miljoen gulden voor wegen gaat naar:

- vernieuwen van trottoirs en onderhoud van de rijbaan in de Hoefstraat

- onderhoud van het troittoir van de Melisseweg
- onderhoud bestrating van troittoirs en rijbaan in de Antoniusstraat
- herbestraten van het woonerf Puccinihof (wordt al enkele jaren via de inspraakreacties op het stadsprogramma aangekaart door de bewoners)
- herbestraten van de trottoirs van de Griegstraat (groen is inmiddels opgeknapt, na herbestrating is openbaar gebied weer op orde)
- het gedeeltelijk vernieuwen van het trottoir Zilverlindestraat (past binnen plan van aanpak Bomenbuurt)

Van de resterende 6 ton voor openbare verlichting gaat in 2001 nog een halve ton naar onderzoek. Uit het in 2000 uitgevoerde onderzoek binnen de ringbanen bleek dat 188 lichtmasten in zeer slechte staat verkeren. Deze masten worden in 2001vervangen, de kosten daarvan bedragen f 470.000,--. De resterende f 80.000,-- wordt gebruikt om in 2001 slechte lichtmasten buiten de ringbanen te vervangen.