Persbericht

Laurent Gossieaux Benita Dreesen of
Frederik Schepens
PR Manager EMEA Creative Strategies
Keyware +32 2 267 41 60
+32 2 704 44 07
fre@creative-strategies.be
lgossieaux@keyware.com

KEYWARE SLUIT CONTRACT VOOR MEER DAN 1,5 MILJOEN USD MET CONTEXT SYSTEMS

Context Systems wordt VAR voor Keyware's Centrale Authentificatie en Biometrische Producten

Zaventem - 18 januari 2001 - Keyware (EASDAQ: KEYW), een van 's werelds toonaangevende leveranciers van biometrieoplossingen en gecentraliseerde authentificatieoplossingen, kondigde vandaag de ondertekening aan van een contract ter waarde van 1,65 miljoen USD met Context Systems, een leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging en PKI-toepassingen die gevestigd is in Milaan (Italië) en Galway (Ierland). In het kader van deze belangrijke verkoopovereenkomst duidt Keyware Context Systems aan als VAR (Value Added Reseller) voor zijn authenticatie en biometrische producten.

In een overeenkomst die hiermee samengaat zal Keyware op zijn beurt Context Systems' PKI-software kunnen gebruiken onder licentie. De implementatie van deze PKI-software met een open architectuur op Keyware's authentificatieproducten stelt Keyware in staat om verschillende PKI-toepassingen van verschillende leveranciers - waaronder Baltimore - te centraliseren op zijn centrale CAS-server, om de identificatie en de validatie van gebruikers mogelijk te maken.

"Een nieuwe referentie"
"Zoals bijvoorbeeld Context Systems hebben we steeds meer klanten die verschillende authenticatieoplossingen -zoals biometrie, PKI, tokens, PIN's- willen integreren en centraliseren. Het is verheugend voor ons te zien dat er een groeiende vraag is naar gecentraliseerde authenticatie. Onze Centralized Authentication Server (CAS) met LBV-technologie wordt een standaard op deze markt door zijn een hoger veiligheidsniveau en een groter gebruiksgemak", aldus Francis Declercq, voorzitter en CEO van Keyware.

"De groei van de elektronische economie bevorderen" "Beveiliging is een cruciaal aspect voor de ontwikkeling en de implementatie van e-business-strategieën. Een groei van de elektronische economie is enkel mogelijk als er een toereikend garantieniveau wordt geboden met betrekking tot de transacties, zowel op het vlak van financieel beheer als van informatiebeheer. Keyware's CAS biedt een aanzienlijke toegevoegde waarde aan ons productassortiment, omdat we nu een geavanceerde centrale authenticatietechnologie kunnen aanbieden waarmee zowel biometrische (spraak, gelaat, vingerafdruk enz.) als niet-biometrische (PKI, tokens, pins, wachtwoorden enz.) authenticatiemethoden gecentraliseerd worden op één server", aldus Massimo Maronati, voorzitter en CEO van Context Systems.

Noot aan de redacteurs

Over authenticatie en CAS
Tot voor kort vertrouwden computerbeveiligingssystemen op hetgeen de gebruiker kende (wachtwoord of PIN) of op hetgeen de gebruiker had (een token of chipkaart) om zichzelf te identificeren. Biometrie heeft recentelijk een nieuwe dimensie toegevoegd aan de authenticatieproblematiek, door systemen te laten verifiëren wie de gebruiker is (vingerafdrukken, spraak, gelaat enz.). Volgens het marktonderzoekbureau Frost & Sullivan zal de markt van de authenticatietechnologieën, met inbegrip van biometrie, tegen 2006 goed zijn voor 2,6 miljard dollar. In antwoord op deze steeds toenemende variëteit van authenticatiemethoden, heeft Keyware de Centralized Authentication Server (CAS) met Layered Biometric Technology (LBV) ontwikkeld, die organisaties de mogelijkheid biedt al hun authenticatiemethoden (PKI, biometrie, chipkaarten, PIN's, wachtwoorden enz.) te beheren vanaf één server. Dankzij de CAS kunnen de organisaties ook de veiligheid beheren op tal van plaatsen, gaande van het netwerk en het call center tot de ingang van het gebouw. Met de CAS kan elke authenticatiemethode op elk controlepunt geïmplementeerd worden.

Over Keyware
Keyware werd opgericht in 1996 en noteert sinds juni 2000 op de Easdaq. Het bedrijf is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van een brede waaier authenticatieoplossingen voor bedrijfstoepassingen. Keyware is tevens een pionier op het vlak van biometrie, de technologie om een individu te verifiëren aan de hand van persoonlijke kenmerken, zoals stem, gelaat en vingerafdrukken. De Centralized Authentication Server (CAS) met LBV-technologie van Keyware biedt bedrijven de mogelijkheid om verschillende authenticatietechnieken te beheren, met inbegrip van biometrie, vanaf één centrale server. De CAS optimaliseert de beveiliging van fysieke locaties, e-commerce, netwerken, chipkaarten en telecommunicatietoepassingen. De bekroonde technologie van Keyware wordt wereldwijd verkocht via een uitgebreid netwerk van OEM's, systeemintegrators en VAR's. Het bedrijf heeft een hoofdzetel in Brussel (België) en in Woburn (Mass., USA). Meer informatie over Keyware vindt u op www.keyware.com.

Over Context Systems
Context Systems is een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen en PKI-architecturen en -toepassingen. Context Systems werd onlangs geïntegreerd in de Synergia 2000 groep. Synergia spitst zich hoofdzakelijk toe op de terbeschikkingstelling van VOIP en ASP aan middelgrote bedrijven en SOHO's. Sinds '96 was Context Systems betrokken bij tal van projecten rond de implementatie van netwerkbeveiligingsoplossingen en PKI-infrastructuren. Context Systems levert een krachtige en gebruiksvriendelijke reeks toolkits en producten voor PKI-infrastructuren, evenals toepassingen die elke IT-organisatie in staat stellen om op een eenvoudige en snelle manier PKI-technologieën te implementeren, zonder dat dit enige impact heeft op de organisatie.

# # #

Keyware, het logo van Keyware en LBV (Layered Biometric Verification) zijn handelsmerken van Keyware. Alle andere bedrijfs-, merk- of productnamen die vermeld worden in dit document, zijn mogelijk handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.