Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van donderdag
17:38 donderdag 18 januari 2001

Martin Panman
0651611628

Verkeersongeval
GIETEN. Woensdag gebeurde er een aanrijding tussen twee vrachtautos. De vrachtautos kwamen elkaar tegemoet op de Oelenboom in Gieten. Terwijl ze elkaar passeerden raakte een klep los van een materiaalkist van een van de vrachtwagen bestuurd door een 57 jarige inwoner van Gieten. De klep raakte de spiegel van de andere vrachtauto bestuurd door een 43 jarige man uit Emmen. De spiegel klapte door het raam van de vrachtauto en de glassplinters verwonden de bijrijder en de bestuurder. De bijrijder een 20 jarige inwoner van Groningen werd ligt gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Verkeersongeval
HOOGEVEEN. Vanmorgen gebeurde er een aanrijding op de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen. Een 22 jarige automobilist uit De Wijk zag te laat dat voor hem een auto stopte. Hij reed tegen de achterkant van deze personenauto. De De Wijker werd gewond en werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhangwagen te zwaar beladen
GIETEN. De politie trof vanmorgen op de N34 ter hoogte van Gieten een zeer langzaam rijdende personenauto met aanhangwagen aan. De aanhangwagen was beladen met betonnen balken. De aanhangwagen bleek een totaal gewicht te hebben van meer dan 2000 kilo. Bij de auto was geen registratiebewijs, terwijl de aanhangwagen ook een gladde band had. De 26 jarige bestuurder kreeg een boete opgelegd van 290 gulden.

Onjuist rijbewijs
TYNAARLO. Op de Zuidlaarderweg in Tynaarlo werd woensdagavond een 53 jarige inwoner van Witmarsum bekeurd. De man was in het bezit van een ongeldig Duits rijbewijs, terwijl hij al drie jaar in Nederland woont. Hij had derhalve een Nederlands rijbewijs moeten hebben.

Aanrijding door beslagen ruit
RUINEN. In Ruinen gebeurde vanmorgen een frontale aanrijding. Een 85 jarige automobiliste nam op de Oosterstraat de bocht te vroeg en kwam daardoor op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer terecht. Daar reed ze frontaal tegen een tegemoetkomende auto. De bestuurster verklaarde dat ze te weinig zicht had omdat de ruit beslagen was. Gelukkig bleef het bij materiele schade.

Aanrijding met bus
ELIM. Vanmiddag gebeurde er een ongeval met een bus voor rolstoelvervoer. De bestuurder van de bus, een 49 jarige inwoner van Ruinen reed achteruit een oprit op en zag daarbij te laat dat er een auto achter stond. Door de aanrijding stopte de bus abrupt. Hierdoor viel een man, die achter in de bus in zijn invalidenstoel zat met zijn stoel achterover en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Inbraak in auto
EELDE. Vannacht is er in een personenauto ingebroken die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij de veilinghallen Uit de auto verdwenen een radio-cd-speler en 39 cds. De 46 jarige eigenaar deed aangifte.

Inbraak
RODEN. Vannacht is er ingebroken in een woning aan De Vennen in Roden. Een achterdeur werd opengebroken, met gereedschap dat gehaald werd uit een bij de woning behorende niet afgesloten garage. Uit het huis verdwenen o.a. een laptop, merk Dell en een mobile telefoon. De eigenaar deed aangifte.

Inbraak bedrijf
ASSEN. Bij een bedrijf aan de Australieweg in Assen is vannacht ingebroken. Uit het bedrijf werd een nieuwe bestelauto, Ford Transit, voorzien van het kenteken 18-VT-FB gestolen alsmede computers en een koffiezet apparaat. De schade loopt in de tienduizenden guldens. De 55 jarige eigenaar deed aangifte.

Ruiten schoon
Waarschuwing. In deze tijd kunnen de ruiten van een auto bevroren zijn, waardoor het zicht minimaal is. Het blijkt te vaak dat automobilisten toch gaan rijden en slechts kunnen kijken door een klein stukje schoongemaakt ruit. Het hoeft geen betoog dat dit gevaarlijk is en een bekeuring daarvoor kost 120 gulden. Sneu geld!


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe