Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-01-2001 Mediabericht donderdag 18 januari 2001 (16.30 uur)

VENRAY Verlichtingscontrole

VENRAY Tijdens verlichtingscontroles op woensdagavond op diverse locaties in Venray en omgeving tussen 18.00 uur en 20.30 uur zijn 36 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van deugdelijke verlichting.

BAEXEM Verkeerscontrole

BAEXEM Tijdens een verkeerscontrole op de Exaeten ter hoogte van het AZC is woensdagavond een 25-jarige asielzoeker aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

VENLO Snelheidsovertreder aangehouden

VENLO Een 32-jarige automobilist uit Veghel is donderdagmorgen rond
1.45 uur aangehouden op de Helschriksel nadat hij met grote snelheid door het centrum van Venlo was gereden. De man reageerde niet op het stopteken maar reed zich vast op de Picardie. De man rende vervolgens via de Parade weg maar kon uiteindelijk op de Helschriksel worden ingehaald door de politie. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij verklaarde dat hij was gevlucht omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en tevens nog een boete van fl.3.792,= had openstaan. Dat bleek inderdaad te kloppen. De man kreeg een procesverbaal voor het niet hebben van een geldig rijbewijs, het negeren van het stopteken en voor het feit dat de auto niet was verzekerd. De man is ingesloten in het politiebureau.

HAELEN Snelheidsovertreder aangehouden

HAELEN Een 22-jarige automobilist uit Kerkrade is donderdagmorgen rond 4.30 uur aangehouden op de Napoleonsweg ter hoogte van de afslag Roermond N280 nadat hij met een snelheid van ongeveer 120 km/uur door de bebouwde kom van Haelen was gescheurd. De politie moest alle mogelijke moeite doen om de auto te kunnen blijven achtervolgen. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

REGIO Snelheidscontroles

BELFELD Tijdens snelheidscontroles in het kader van het project Samen minder zijn op de Rijksweg Zuid op woensdagmiddag 244 overtreders bekeurd. In totaal passeerden 1485 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

VLODROP Tijdens snelheidscontroles zijn op de Angsterweg op woensdagmiddag 26 overtreders bekeurd. In totaal passeerden 189 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 139 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

VENLO - Tijdens snelheidscontroles zijn op de Kaldenkerkerweg op woensdag 300 overtreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

LOTTUM - Tijdens snelheidscontroles zijn op de Broekhuizerweg op woensdag 3 overtreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

WANSSUM - Tijdens snelheidscontroles zijn op de Wanssumseweg op woensdag 53 overtreders bekeurd. In totaal passeerden 1038 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

VENRAY - Tijdens snelheidscontroles zijn op de Overloonseweg op woensdag 77 overtreders bekeurd. In totaal passeerden 588 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

NEDERWEERT - Tijdens snelheidscontroles in het kader van het project Samen minder zijn op de Venloseweg op woensdagmiddag 6 overtreders bekeurd. In totaal passeerden 250 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

HERKENBOSCH - Tijdens snelheidscontroles zijn op de Keulsebaan op donderdag 7 overtreders bekeurd. In totaal passeerden 239 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

MELDERSLO - Tijdens snelheidscontroles zijn op de Lottumseweg op woensdag 5 overtreders bekeurd. In totaal passeerden circa 70 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.