Politiebericht Groningen: Groningen 18-01-2001 Verdachte steekpartij gewond bij ongeval Donderdag 18 januari 2001

Vuurwapen en mes in auto aangetroffen

Een 37-jarige man uit Groningen is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hereweg in Groningen. De man reed in een auto en werd achtervolgd door een politieauto omdat hij ervan wordt verdacht kort voor het ongeval in de Schoolstraat in Groningen, tijdens een ruzie, een vrouw met een mes te hebben verwond, waarbij hij volgens getuigen tevens met een vuurwapen heeft gedreigd. De man vluchtte na de steekpartij en de bedreiging in een auto.

Hij werd op het Schuitendiep gesignaleerd door een politiepatrouille. Die gaf de bestuurder een stopteken maar de man weigerde te stoppen. Hij verhoogde zijn snelheid en probeerde aan de politiecontrole ontkomen. Via de Steentilstraat en het Gedempte Zuiderdiep reed de man via de Herestraat en het Hereplein de Hereweg op. Daar vervolgde hij zijn weg met hoge snelheid in zuidelijke richting, nog steeds achtervolgd door een politieauto. Op de kruising met de op- en afritten van de Weg der Verenigde Naties reed de man door een rood verkeerslicht en botste aan de zuidkant van het ringwegviaduct op een auto die juist vanaf de afrit van de Weg der Verenigde Naties de kruising opreed. De bestuurster van die auto, een vrouw uit Groningen, liep slecht oppervlakkige verwondingen op. De achtervolgde bestuurder raakte in zijn zwaar beschadigde auto bekneld en moest door de brandweer uit de wagen worden gehaald. Hij is met ernstig letsel aan hoofd, borst en benen naar een ziekenhuis gebracht. In zijn auto trof de politie een vuurwapen en een mes aan. De man wordt in het ziekenhuis door de politie bewaakt.

Over de toestand van de vrouw die in de schoolstraat gewond raakte is nog niets bekend. Ze is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Wel is bekend dat de vrouw niet in levensgevaar verkeert. Haar personalia zijn nog niet bij de politie bekend. Ook de persoonsgegevens van de vrouw die door de verdachte van de steekpartij werd aangereden op de Hereweg zijn nog niet bekend.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844