Gemeente Lisse

VAN ALLES OVER AFVAL
Grote papiercontainer

Helaas constateren wij regelmatig dat er naast de papiercontainers in het dorp (lege en volle) dozen worden neergezet. Dit is niet de bedoeling want zo ontstaat er zwerfvuil! Op het terrein van Openbare Werken aan de Vennestraat staat een grote papiercontainer waar u deze dozen in kunt deponeren. Wij verzoeken u dan ook om uw dozen daarin te gooien en ze niet naast de andere containers te zetten.
Inzamelen grofvuil gewijzigd

De wijze waarop grof huishoudelijk afval in de gemeente Lisse wordt ingezameld, is per 1 januari gewijzigd. Dit afval wordt dan niet meer één keer per maand per wijk huis-aan-huis opgehaald.


U heeft nu de volgende mogelijkheden om uw grofvuil en snoeiafval kwijt te raken.

1. Twee keer per jaar kunt u het gratis op straat zetten. De data waarop dit gebeurt verschillen per wijk. Wanneer dit bij u gebeurt, leest u in een brief die in december wordt bezorgd met de afvalkalender. Hetzelfde geldt voor snoeiafval. Dit wordt met ingang van het nieuwe jaar ook twee keer per jaar huis-aan-huis ingezameld.

2. Wanneer u tussentijds kosteloos grofvuil of snoeiafval kwijt wilt, kunt u dit afgeven op de gemeentewerf aan de Vennestraat. U kunt hier terecht op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en vanaf 1 januari ook op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. U moet zich hier overigens wel kunnen legitimeren.
3. Tegen betaling kunt u deze soorten afval door de gemeente op laten halen. U moet daarvoor tussen 9.00 en 11.00 uur bellen naar de gemeente, telefoon: 433 212 en daarbij aangeven om welk soort afval en welke hoeveelheid het gaat. U hoort dan wanneer het afval wordt opgehaald. Voor het ophalen wordt altijd een bedrag van f. 30,- per kubieke meter afval of deel daarvan berekend. Voor anderhalve of twee kubieke meter betaalt u dus f. 60,- enzovoort. Hiervoor ontvangt u thuis een rekening.


Vragen? Bel 433 200!

Heeft u vragen over de nieuwe wijze waarop grofvuil per 1 januari wordt ingezameld? Belt u dan één van de medewerkers van de afdeling Algemene Dienst en Reiniging, telefoon: 433 200 (niet voor meldingen grofvuil). Heeft u een melding voor grofvuil belt u dan tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 433 212