ChateauOnline kiest Bibit voor ondersteuning lokale betaalmethoden in verschillende Europese landen

Bunnik, 18 januari 2001 - De grootste Europese online wijnhandel, ChateauOnline, heeft Bibit Internet Payments gekozen voor de ondersteuning van de lokale betaalmethoden in de landen waarin ChateauOnline actief is, alsmede voor de betalingen van klanten van buiten deze landen. Bibit accepteert alle valuta en biedt on line shoppers keuze uit een breed scala aan betaalmethoden, van de vertrouwde credit card tot lokale methoden die in de grote Europese landen vaak beter geaccepteerd zijn dan credit cards. Daarnaast kan Bibit verifiëren of de betaling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en aangeven dat de levering kan doorgaan. Klanten van ChateauOnline.nl in Nederland kunnen nu kiezen uit de volgende betaalwijzen: éénmalige machtiging, overboeking, Rabo Direct Betalen, remboursbetaling, en credit card (op basis van SSL en SET).

Het aanbieden van zoveel mogelijk verschillende Europese betaalmethoden, alsmede het gemak van één enkele back-office waren voor ChateauOnline de belangrijkste redenen om voor Bibit te kiezen.

Over ChateauOnline
ChateauOnline is een toonaangevend e-service bedrijf voor de Europese wijn- en champagnemarkt. Het bedrijf biedt een veelomvattende reeks handels-, bemiddelings- en community-diensten voor wijnliefhebbers en -inkopers in de business-to-consumer en de business-to-business markten. ChateauOnline levert binnen de gehele Europese Unie (behalve Zweden en Finland). Forrester Research heeft ChateauOnline gekwalificeerd als een van de tien 'Best E-commerce Websites in Europe in 1999'. In juli 2000 is ChateauOnline door het bekende Franse Dagblad 'Le Figaro' bekroond met de 'Best E-commerce Trophee'.

Over Bibit Internet Payments
Bibit Internet Payments (Bibit) is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1997. Bibit is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen en facturering over het Internet. De Payment Service ondersteunt bijna vijftig verschillende betalingswijzen via Internet voor verschillende landen, waaronder conventionele creditcardbetalingen en het nieuwe SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit is actief in de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland maken onder meer HotOrange, De Telegraaf, Free Record Shop, Gall&Gall, Fleurop en AKO gebruik van haar diensten.