Partij van de Arbeid

Den Haag, 18 januari 2001

VRAGEN VAN HET LID ARIB (PVDA) AAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT



1.

Hebt u kennis genomen van het artikel "Een tintje lichter" in Medisch Contact 1), over blijvende schade ten gevolge van ondeskundig gebruik van blekende stoffen?

2.

Herinnert u zich uw toezegging, in antwoord op eerdere schriftelijke vragen 2), om specifieke aandacht voor dit probleem te vragen bij ZON?

Heeft u ZON daadwerkelijk gevraagd om specifieke aandacht voor dit probleem? Zo ja, wanneer en hoe heeft ZON op uw verzoek gereageerd?

3.

Wat is uw mening ten aanzien van de aanbevelingen in het artikel "Een tintje lichter"?

4.

Bent u van plan om nader onderzoek te laten verrichten naar gebruik en gevolgen van chemisch bleken van de huid? Zo ja, hoe en wanneer?

5.

In uw antwoorden op eerdere vragen (juni 1999) stelt u dat aan de hand van resultaten van onderzoek bezien kan worden of een voorlichtingscampagne het beste middel is om dit probleem aan te pakken. In het artikel wordt eveneens gesteld dat onderzoek nodig is om preventief beleid voor te kunnen stellen.

Kunt u aangeven welk onderzoek specifiek noodzakelijk is om te kunnen besluiten of een voorlichtingscampagne in deze aangewezen is? Bent u bereid dit onderzoek zo snel mogelijk uit te laten voeren? Wanneer kan een dergelijk onderzoek afgerond zijn?

1.) Medisch Contact, 56e jaargang nr. 3

2.) Kamervragen Arib, nr. 1775, ingezonden 30 juni 1999