Gemeente Stadskanaal

Bijzondere bijdrage in de huurlasten

18 januari 2001

Het recht op huursubsidie voor de periode 1 juli 2000 tot en met 30 juni 2001 wordt voornamelijk bepaald door de hoogte van het totale belastbare gezinsinkomen over 1999.

Bent u of één van uw medebewoners in 2000 echter sterk achteruitgegaan in uw netto maandinkomen, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een bijdrage in het kader van de Vangnetregeling huursubsidie. De inkomensdaling kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door werkloosheid, overlijden of door andere een wijziging in de samenstelling in uw huishouden.

Als uw belastbaar inkomen in 1999 20% hoger ligt dan uw huidig inkomen dan is het raadzaam om een bijzondere bijdrage in de huurlasten aan te vragen.

Om voor de bijzondere bijdrage in aanmerking te komen moet u wel voldoen aan de overige eisen die gelden voor de huursubsidie, zoals de hoogte van de huur en de waarde van het vermogen. De bijzondere bijdrage kunt u binnen drie maanden na de inkomensdaling bij de gemeente aanvra-gen. De bijdrage wordt telkens voor maximaal drie maanden toegekend. U kunt na deze periode weer een vervolgaanvraag indienen.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met de intake van de dienst sociale zaken Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur te bereiken. Ook als u een aanvraag wilt indienen kunt u zich melden bij de intake van het Publieksbureau.