Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Onder auspiciën van de Universiteit Leiden wordt op 18 januari 2001 voor het eerst de zogenoemde `Afrika-lezing' georganiseerd.

De Afrika-lezingen zullen voortaan jaarlijks worden uitgesproken door eminente vertegenwoordigers van Afrika.

De lezingen zijn het resultaat van de samenwerking tussen de Universiteit Leiden, het Afrika Studie Centrum te Leiden en de Stichting Afrika-Europa 2000+.

Op 18 januari 2001 zullen Abiola Irele, hoogleraar Afrikaans, Frans en Vergelijkende literatuurwetenschap aan de Ohio State University in de Verenigde Staten en André Zaaiman, directeur van het Gorée Instituut te Senegal, beiden een lezing houden over de mogelijkheden van Afrika.

Irele spreekt over `The political Imagination in Africa'. Zaaiman's lezing belicht `Afrika tussen sprokies en spookstories: nuwe perspektiewe op 'n ou kontinent'. `Africa between fables and ghost-stories: new perspectives on an old continent'

Kennisuitwisseling en wederzijdse aandacht draagt bij aan het oplossen van de problemen in Afrika. Die uitwisseling zorgt er in Nederland voor dat publieke en politieke steun blijft bestaan voor ontwikkelingssamenwerking.

De organisatoren van de Afrika-lezing menen hiermee een wezenlijke bijdrage te leveren aan het scheppen van een (meer) reëel beeld over het Afrikaanse continent en duidelijk te maken dat Afrika veel potentie heeft waar Nederland misschien bij zou kunnen aanhaken.

Plaats en tijd: Academiegebouw, Rapenburg 73 te Leiden, 14.30 uur

Aanmelding: 071 527 33 45 of rhm.vanderpoel@ics.leidenuniv.nl