Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MIN LNV: Minister Brinkhorst bezoekt Grüne Woche Berlijn

nr. 2 16 januari 2001

Minister Brinkhorst zal van donderdagavond 18 januari tot en met zaterdag 20 januari aanwezig zijn bij de landbouwtentoonstelling de .Internationale Grüne Woche. in Berlijn. De Grüne Woche is de grootste landbouwtentoonstelling ter wereld waar een zestigtal landen in 25 hallen hun land presenteren en wordt door ongeveer 500.000 consumenten, handelaren, agrarische vertegenwoordigers en politici, onder wie vele Ministers van Landbouw en de EU-Landbouwcommissaris, bezocht.

De Grüne Woche heeft de volgende onderdelen:
biologische producten, internationale bloemenhal, internationale voedingsmiddelen, .groen geld. in verbinding met .vernieuwbare energie., Essen aus Deutschland, visserij en visserijproducten en vakantie bij de boer.

De Nederlandse inzending (hal 18) is ook dit jaar weer geheel gewijd aan .Nachbarland Niederlande.. Nederland wil de Duitse handelaren en consumenten informeren over onze productiemethoden, voedselveiligheid, dierenwelzijn, milieu en biologische landbouw.

Tegelijkertijd wordt daar de Fruit Logistica, een internationale vakbeurs voor de groente-, fruit-, en bloemensector, gehouden.

Mededeling voor de redacties:

De landbouwtentoonstelling de .Grüne Woche. in Berlijn wordt dit jaar gehouden van 19 - 28 januari te Berlijn. Adres: Messegelände, Berlin Messedam

Officiële opening: donderdag 18 januari 18.00 uur zaal 1 (Brinkhorst houdt geen speech, International Congres Centre
maar is wel aanwezig)

Ontmoeting Brinkhorst vrijdag 19 januari 8.30-10.15 uur

met pers en parlementariërs: Nederlandse stand in Halle 18 bij hoofdingang

Podiumdiscussie met: zaterdag 20 januari 12.00-14.00
Europ. Commissaris Fischler uur Halle 15.2 van het ICC minister Landbouw Duitsland
minister Landbouw Nederland
minister Landbouw Hongarije
minister Landbouw Litouwen
minister Landbouw Rusland
staatssecretaris Landbouw Slowakije

16 jan 01 12:25