PERSBERICHT

WEEK 3

HELMERT WOUDENBERG'S HEMEL IN HET OUDE SLOT

Op donderdag 18 januari 2001 om 2.15 uur treedt Helmert Woudenberg op in Het Oude Slot met zijn toneelsolo 'De Hemel'. Net zoals in de toneelsolo 'De Hel' speelt Helmert Woudenberg in 'De Hemel' een spel met de bijbelse geschiedenis en zijn eigen verleden en haalt en passant allerlei waarheden onderuit. In het begin had Adam het eeuwige leven en nog geen geslacht, en Eva is niét ontstaan doordat God met Adams rib aan het knutselen ging. In een woede-uitbarsting spleet God Adam in tweeën waardoor de eerste mens letterlijk een gespleten persoonlijkheid werd: man èn vrouw, en vervolgens dood ging. De pers over 'De Hel': "Het levert diep aangrijpende momenten van een prachtig genuanceerd acterende Woudenberg die alle emoties tussen ironie en drama beroert. (.) Het stijgt hoog, heel hoog boven het privé-drama van de acteur en zijn verleden uit."

Prijs: f 20,00 / f15,00 UITVERKOCHT. Telefonisch reserveren: woensdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur en een uur voor aanvang van het concert. Kassalijn: 023-5470482. Het Oude Slot, Ir Lelylaan 6, 2103 XP Heemstede

Agenda: Het Oude Slot, donderdag 18 januari 2001, 20.15 uur, Helmert Woudenberg 'De Hemel' toneel solo. Let op andere datum! De voorstelling is reeds uitverkocht.