NIEUWSBRIEF IVN VALKENBURG AAN DE GEUL
POSTBUS 7
6300 AA VALKENBURG AAN DE GEUL
tel. 043-4591561

Filmavond bij IVN Valkenburg aan de Geul

Het IVN Valkenburg aan de Geul organiseert op donderdag 18 januari een filmavond, die wordt gepresenteerd door de amateurcineast Mathieu Kouters uit Scheulder. De avond begint om klokslag 20.15 uur in de aula van de muziekschool aan de Steenstraat te Valkenburg.

De eerste film is getitels "De grote gele kwikstaart" en laat een broedseizoen lang deze prachtige vogel zien, die voor Nederlandse begrippen uiterst zeldzaam is. De film is in een tijdsbestek van drie jaar gemaakt en is hoofdzakelijk opgenomen in het dal van Gulp en Geul. Wat het voor de kijkers uit de omgeving van Valkenburg bijzonder maakt, is de herkenbaarheid van de plekjes waar deze dieren regelmatig waar te nemen zijn.

De film "De biologische bestrijder" is een documentaire over de torenvalk die op een fascinerende wijze laat zien hoe een vogel die we allemaal kennen, ons van nut kan zijn als we hem een beetje de helpende hand toesteken bij het creeren van wat eenvoudige nestgelegenheid.

De filmavond is ook voor niet-leden toegankelijk. Wel wordt van hen een vrijwillige bijdrage verwacht in verband met de onkosten van deze avond.

Meer informatie verschaft de maker van deze bijzondere natuurfilms, Mathieu Kouters, Gerendalsweg 5, 6307 PG te Scheulder, tel. 043-4582884.

VOGELWANDELING PICA

Wie niet kan wachten tot 18 januari om oog in oog te staan met onze gevederde vrienden, kan op zaterdag 13 januari een vogelexcursie bijwonen in de omgeving van Libeek. Deze ochtendwandeling start om 9.00 uur vanaf parkeerplaats ter hoogte van Libeek 12. De excursie is grensoverschrijdend, dus men dient te denken aan een geldig paspoort. Meer info verschaft Johan van Lierop, tel. 043-6010340. Deelname is gratis.

4/01/2001