CBK HOME TENT. Artoteek Rijnmond Presentaties en Projecten Gastateliers Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte CBK Portal Documentatie- en Informatiecentrum Adressen - Openingstijden


Cursussen ontwikkeling beroepspraktijk kunstenaars Tijdschriften ter inzage bij DocInfo
Aankopen, Opdrachten, en Subsidies

Voor een in kunst geïnteresseerd publiek organiseert het Documentatie- en Informatiecentrum cursussen die ingaan op kunstwerken in de Artoteek en tentoonstellingen in de stad.
Speciaal voor bij het Centrum Beeldende Kunst ingeschreven beeldend kunstenaars organiseert het cursussen gericht op ondersteuning van de beroepspraktijk.

Momenteel is er een groot aanbod van cursussen. voor kunstenaars:
Computercursussen i.s.m. de SKVR, doorlopend van januari tot april, (zie hieronder).
Invullen Belastingbiljet 19 maart.
Starten Eigen Beroepspraktijk 21 en 28 maart, 4 en 18 april. voor het publiek:
Kunst verkennen - Portretten 25 april.

peiling cursussen
Om de behoefte aan de cursussen voor kunstenaars te inventariseren voert het Documentatie- en informatiecentrum peilingen uit. Beeldend kunstenaars worden verzocht het enquêteformulier uit de Kunstenaars Informatie Map in te vullen en terug te zenden.



Computercursussen vanaf januari 2001
Voor Rotterdamse kunstenaars, die zijn ingeschreven bij het Centrum Beeldende Kunst, biedt de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam SKVR Foto-& Videoschool, in samenwerking met het CBK, cursussen beeldbewerking met de computer, tegen een speciaal tarief. Inschrijving vooraf bij de SKVR, uitsluitend met een inschrijvingsbon van het CBK en kontante betaling.
Meer informatie bij het Documentatie- en Informatiecentrum van het CBK, dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, en bij de SKVR Foto- & Videoschool,
Eendrachtsstraat 12 a, 3012 XL Rotterdam. tel. 010 - 433.4051.

De meeste cursussen worden op de Apple Macintosh gegeven (iMac DV). De cursussen Websites ontwerpen en Interactieve video worden op PC's gegeven met Windows 98. De programma's zijn op beide plattorms identiek, dus op welk plaform je gewend bent te werken, is niet echt van belang. Wel belangrijk is, dat je ervaring hebt met het werken op een computer. Voor de vervolgcursussen is vereist dat je de introductiecursus gevolgd hebt. Om optimaal profijt te kunnen hebben van de cursussen, wordt aanbevolen naast de lessen ook te oefenen op de eigen computer. Als die er (nog) niet is, bestaat de mogelijkheid om bij de SKVR te oefenen. Een strippenkaart voor 5 dagdelen oefenen kost f 50,-

Dit bijzondere aanbod omvat vanaf januari 2001 de volgende cursussen:

Leren werken met de computer (2 bijeenkomsten van 3 uur) Mensen die helemaal geen of heel weinig computer ervaring hebben, wordt dringend aangeraden eerst deze korte cursus te volgen. data en tijden dinsdag 9 januari en woensdag 10 januari van 10.00 - 13.00 uur
cursustarief f 50,-
cursuscode CC86

Oriëntatie grafische toepassingen (8 bijeenkomsten van 3 uur) In deze cursus worden de beginselen van Adobe Photoshop en Adobe Illustrator bijgebracht. In Photoshop kun je foto's en tekeningen bewerken, in Illustrator kun je tekenen en ontwerpen. data en tijden woensdag en donderdag 17 en 18 januari tot 7 en 8 februari van 1.000 tot 13.00 uur(2 dagdelen in een week) cursustarief f 160,-
cursuscode CC87

Praktijk grafische toepassingen (6 bijeenkomsten van 3 uur) Een vervolgcursus, met als uitgangspunt specifieke toepassingen voor de praktijk van de beeldend kunstenaar: autonoom werk, schets-ontwerpen of ontwerppresentaties. Je kunt hier tevens aan je eigen project werken.
data en tijden donderdag 15 februari tot 3 maart van 10.00 tot 1.300 uur
cursustarief f 125,-
cursuscode CC88

Orientatie bewegend beeld (8 bijeenkomsten van 3 uur) In deze cursus worden de beginselen van Adobe Photoshop en Adobe Premiere bijgebracht. In Photoshop kun je foto's en tekeningen bewerken, in Premiere kun je videobeelden bewerken en combineren met stilstaande beelden die in Photoshop gemaakt zijn. data en tijden maandag en dinsdag 15 en 16 januari tot 5 en 6 februari van 1000 tot 1300 uur (2 dagdelen in een week)
cursustarief f 160,-
cursuscode CC89

Praktijk bewegend beeld (6 bijeenkomsten van 3 uur) Een vervolgcursus, met uitgangspunt specifieke toepassingen voor de praktijk van de beeldend kunstenaar: autonoom werk, schets-ontwerpen of ontwerppresentaties. Je kunt hier tevens aan je eigen project werken.
data en tijden maandag en dinsdag l5 en 16 januari tot 5 en 6 februari van 1000 tot 1300 uur (2 dagdelen in een week)
cursustarief f 125,-
cursuscode CC90

Praktijk bewegend beeld (6 bijeenkomsten van 3 uur) Een vervolgcursus, met uitgangspunt specifieke toepassingen voor de praktijk van de beeldend kunstenaar: autonoom werk, schets-ontwerpen of ontwerppresentaties. Je kunt hier tevens aan je eigen project werken.
data en tijden maandag en dinsdag l5 en 16 januari tot 5 en 6 februari van 1000 tot 1300 uur (2 dagdelen in een week)
cursustarief f 125,-
cursuscode CC90

Introductie Websites ontwerpen (6 bijeenkomsten van 3 uur) Met het programma Frontpage leer je in grote lijnen hoe je een website maakt met tekst en beelden, links legt en hoe je de site op het internet krijgt. Er wordt ook in beperkte mate met Photoshop gewerkt om een afbeelding geschikt te maken voor een website. data en tijden woensdag 14 februari tot 28 maart van 10.00 tot 1300 uur
cursustarief f 125,-
cursuscode CC91

Camcorder en iMovie (6 bijeenkomsten van 3 uur) Met behulp van een digitale camcorder, en het bij elke Apple iMac bijgeleverde programma iMovie, kunnen heel makkelijk korte videofilmpjes gemaakt worden. In deze cursus is aandacht voor het gebruik van de camcorder, het maken van opnames , het bewerken en monteren van de videomateriaal met behulp van de computer, en het weer terugzetten op videoband. In 6 lessen kan een eenvoudig eigen filmpje gemaakt worden.
data en tijden vrijdag 19 januari tot 23 februari van 10.00 tot 1300 uur
cursustarief f 125,-
cursuscode CC92

Interactieve video met Quicktime en Flash (6 bijeenkomsten van 3 uur) Met behulp van Macromedia Flash en Quicktime kunnen interactieve videofilmpjes gemaakt worden. Met behulp van knoppen en navigatie elementen kunnen filmpjes door de gebruiker gestopt, gestart en geloopt worden. Ook is het mogelijk om filmpjes met verschillende verhaallijnen te maken, dat wil zeggen dat de gebruiker kan beslissen in welke richting de verhaallijn zich ontwikkelt. In deze cursus kan bestaand videomateriaal in de computer met behulp van Flash interactief gemaakt worden.
data en tijden vrijdag 9 maart tot 20 april van 10.00 tot 13.00 uur cursustarief f 125,-
cursuscode CC93



Praktische Boekhoudcursus voor beeldend kunstenaars

Beeldend kunstenaars ervaren steeds meer de noodzaak tot het bijhouden van een adequate administratie en boekhouding. Niet alleen de belastingdienst stelt daar eisen aan, ook de gemeentelijke sociale dienst, de verstrekkers van subsidies en zakelijke contacten stellen het op prijs als u correcte gegevens kunt leveren. Daarnaast blijken administratie en boekhouding onmisbare informatiebronnen voor het financiele beleid van de kunstpraktijk.
In twee middagen leren de deelnemers hoe zij hun financiele paperassen kunnen verwerken tot een inzichtelijke boekhouding. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden vele posten weggeboekt. Ook de BTW-aangifte komt uitgebreid aan bod. Met behulp van bijbehorende reader zal men ook later nog kunnen nagaan hoe het een en ander in elkaar steekt. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met de Beroepsbond voor Beeldend Kunstenaars (BBK). Bij grote belangstelling wordt de cursus, in overleg met de docent, herhaald.

data en tijden bij nader aankondiging vindt deze cursus weer plaats. Meer informatie bij het Documentatie- en Informatiecentrum.



Cursus Fotograferen van eigen werk voor beeldend kunstenaars

datum en tijd bij nader aankondiging vindt deze cursus weer plaats. Meer informatie bij het Documentatie- en Informatiecentrum.

omhoog

docinf@cbk.rotterdam.nl

com@cbk.rotterdam.nl

root@cbk.rotterdam.nl (webmasker)