Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.00 uur
Snelle bromfiets

AMERSFOORT Tijdens de surveillance zag de politie woensdagavond op de Liendertseweg een bromfiets rijden die met zeer hoge snelheid links en rechts personenauto`s in haalde.

Door de snelheid kon de politie de bestuurder pas op de Ringweg Koppel ter hoogte van de bussluis tot stopen dwingen. Uiteindelijk bleek dat de 20-jarige bestuurder uit Amersfoort met een snelheid van rond de 80 km/u reed.

De jongen kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat, te hard rijden en het voeren van een verkeerd verzekeringsplaatje.

Lastige man wordt geweigerd

AMERSFOORT Bij een horecagelegenheid aan de Noorderwierweg moest de politie woensdagnacht een lastige man ophalen. De 30-jarige man uit Amersfoort had diverse malen geprobeerd de zaak in te komen maar was geweigerd omdat hij dronken was.

De agenten vroegen de man naar huis te gaan maar dat wilde hij niet. Nadat de man meerdere keren vriendelijk was verzocht weg te gaan besloten de agenten de man aan te houden voor openbare dronkenschap. Na enig verzet werd de man geboeid afgevoerd naar het bureau.