Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.30 uur
Man na `onwelwording` aangehouden

BUNNIK Woensdagavond kreeg de politie een melding van een onwelwording bij de afslag Bunnik op de A12. Ter plaatse trof de politie een 32-jarige man uit Arnhem aan. De man lag half over de bijrijderstoel en reageerde niet op het aanspreken van de agenten.

Het inmiddels ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht de man in de ambulance en constateerde dat er niets met hem aan de hand was. Wel had de man verdovende middelen gebruikt.

De agenten onderzochten het voertuig en vonden naast een kleine hoeveelheid verdovende middelen ook een vuurwapen met munitie aan. De 32-jarige bestuurder werd aangehouden wegens verboden wapenbezit en overgebracht naar het bureau.

Snelheidscontrole

DEN DOLDER - Op de Soestdijkerweg werd woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 1765 gecontroleerde voertuigen kregen vier bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 809 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100km/u.

Rijden onder invloed

ZEIST Op de Griftlaan zag de politie woensdagnacht een auto rijden waarvan men het vermoeden had dat de bestuurder gedronken had. Omstreeks tien over twee werd de bestuurder aan de kant van de weg gezet.

Na een eerste blaastest bleek het vermoeden juist. De 30-jarige bestuurder uit Zeist werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk had de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed. Met een bekeuring van 900,= en een rijontzegging van vier uur werd hij naar huis gestuurd.