Bank Nederlandse Gemeenten

Den Haag, 18 januari 2001

500e abonnee BNG Infodienst Online

De gemeente Oosterhout is de 500e abonnee van de BNG Infodienst Online: het extranet voor klanten van de BNG. Op 18 januari heeft wethouder F.C. Gerbrands, samen met BNG adjunct-directeur J.C.A. Polman, de verbinding officieel tot stand gebracht.

De BNG Infodienst Online, sinds eind augustus 2000 operationeel, blijkt in een grote behoefte te voorzien. Gebruikers hebben, met behulp van een username en een password, toegang tot uitgebreide financiële en niet-financiële informatie. De verbinding loopt via GemNet of internet. Rentetarieven worden grafisch weergegeven en via de Infoservice kunnen abonnees e-mails ontvangen over onderwerpen die binnen hun interesseprofiel vallen. Dagelijks is nieuws uit landelijke en regionale dagbladen beschikbaar, ingedeeld in sectoren als `financieel-economisch', `gemeenten', `provincies` of `volkshuisvesting'.

Het abonnement voor één gebruiker is gratis; bij meerdere gebruikers worden eenmalige registratiekosten in rekening gebracht, tot maximaal NLG 600 bij 50 gebruikers.

Door middel van de BNG Infodienst Online, het eerste product in de ontwikkeling naar een zo compleet mogelijk digitaal communicatiekanaal, streeft de bank ernaar om de communicatie met haar klanten, zo efficiënt mogelijk te maken.

Voor nadere informatie email: info@bng.nl