PERSBERICHT

Financierings software CKS overgenomen door de Da Vinci Groep

Op 10 januari j.l. heeft de Da Vinci Groep overeenstemming bereikt met ING dochter Interadvies/NVB/Vola over de overname van de financierings software CKS.

Interadvies/NVB/Vola verkoopt de eigendomsrechten van CKS aan Da Vinci Groep omdat hiermee de continuïteit van het CKS pakket is gewaarborgd. De Da Vinci Groep ondersteunt reeds het gelijksoortige financierings pakket IPF en heeft een goede kennis van de markt.

Da Vinci Groep zal de software overnemen en de applicatie richting het intermediair onverminderd ondersteunen. Dit geldt zowel voor de DOS- als windowsversie van CKS.

De voortdurende veranderingen binnen de financierings branche, de komst van de Euro en de ontwikkelingen op het gebied van E-business vereisen aanzienlijke investeringen.

Door het bijeenbrengen van klanten en middelen zullen op korte termijn in goed overleg nieuwe versies beschikbaar komen die de intermediairs de garantie bieden om tijdig in te spelen op de genoemde ontwikkelingen. Da Vinci Groep kan verder de huidige situatie qua service richting het intermediair verbeteren door een professionelere ondersteuning van zowel CKS als IPF.

De service richting het intermediair wordt daarbij onafhankelijk van de relatie tussen intermediair en maatschappij.

Tot 1 maart zal Interadvies de operationele dienstverlening blijven uitvoeren op basis van de huidige afspraken. De Da Vinci Groep zal in de tussenliggende periode de dienstverlening inrichten en intermediairs en financieringsmaatschappijen informeren over de nieuwe situatie.