Omzetgroei BDO International

Brussel, 18 januari 2001, De wereldwijde omzet van accountants- en adviesorganisatie BDO International is in 2000 met 14% gestegen van ¤1.996 miljoen tot ¤2.276 miljoen. Het aantal landen waar BDO is vertegenwoordigd groeide naar 95 met in totaal 552 kantoren. Het aantal medewerkers is evenredig gestegen en bestaat momenteel uit 2.104 vennoten/partners en 18.835 (staf)medewerkers. Van de totale omzet werd het grootste gedeelte gerealiseerd door de accountants- en belastingtak met een aandeel van respectievelijk 53% en 26%.

De BDO-partnerorganisaties in Noord- en Zuid-Amerika en Europa nemen 86% van de wereldwijde BDO-omzet voor hun rekening. Het aandeel in de omzet van de BDO-kantoren in Afrika en het Midden-Oosten was boven verwachting. Na de economische crisis in het Verre Oosten zijn de ontwikkelingen in die regio positief te noemen. Alle voornoemde regio's laten een tweecijferige procentuele groei zien. Met name de Verenigde Staten dragen bijna 60% meer bij aan de wereldwijde BDO-omzet t.o.v. het jaar 1999. Andere landen die een substantiële bijdrage leverden aan de omzetgroei waren Nederland, door de fusie van BDO CampsObers met Walgemoed Accountants & Adviseurs, en Luxemburg door de fusie met Compagnie Fiduciaire. In Australië, Ierland en Groot-Brittannië is de omzettoename hoofdzakelijk toe te schrijven aan autonome groei, ofschoon strategische allianties met andere organisaties en een toename in e-business ook een rol speelden.

Omdat vergelijking zelden gegrond is, benadrukt Cecil Fleming, Chief Operating Officer van BDO International, dat hij blij is dat BDO buiten de zogenaamde 'Big 5' valt. 'Onze organisatie is de grootste binnen het marktsegment waar wij ons op richten; ons klantenbestand geeft dat duidelijk weer. We kennen onze sterke kanten en zowel grote als middelgrote organisaties weten ons te vinden. Het is altijd ons doel geweest om de meest vooraanstaande adviseur te zijn voor groeiende ondernemingen', aldus Fleming.

BDO International
BDO International is de zesde accountants- en adviesorganisatie wereldwijd met een totale omzet van meer dan ¤2 miljard. Het mondiale netwerk omvat meer dan 550 kantoren in 95 landen. In Nederland is BDO vertegenwoordigd door BDO Accountants & Adviseurs. Vanuit 40 vestigingen met ruim 2200 vennoten en medewerkers in Nederland biedt de organisatie een full service pakket op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met drs. David Vriesendorp, directeur Marketing & Communicatie van BDO Accountants & Adviseurs, telefoon 070 - 338 08 08