CTG verhoogt inkomen vrije beroepsbeoefenaren door premiestijging AOV

18 januari 2001

Het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) heeft op 15 januari besloten het inkomen voor vrije beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg te verhogen in verband met de in 1999 en 2000 extreem gestegen premies voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en ziektekostenverzekeringen. Behalve huisartsen betreft het ook de medisch specialisten, verloskundigen en fysiotherapeuten.

In de tarieven voor vrije beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg is een vergoeding opgenomen voor de premies die deze beroepsbeoefenaren moeten betalen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en voor de ziektekostenverzekering. De verzekeringspremies voor arbeidsongeschiktheid zijn in 1999 en 2000 meer dan trendmatig gestegen, namelijk met gemiddeld 25 respectievelijk 30 procent, aldus het CTG.
In de vastgestelde beleidsregels voor de inkomensvergoeding via de tarieven is nog geen rekening gehouden met de premieverhogingen van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor 2001. Voordat de besluitvorming daarover aan de orde komt, laat het CTG eerst onderzoek verrichten naar de dekking van deze verzekeringen, alsmede naar regelingen ten aanzien van de werkgeversbijdragen voor dit soort verzekeringen in andere sectoren. De LHV wil dat ook de stijging voor 2001 wordt gecompenseerd.
De stijging van het inkomen verschilt per beroepsgroep als gevolg van het feit dat de premiestijging van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen per beroepsgroep verschillend is.

(Bron: www.cotg.nl)

Ga naar : Nieuwspagina van de LHV
Volgend artikel : Inkomens vrije beroepsbeoefenaren worden herijkt

© copyright LHV 2001 home . index . email/adres . Artsennet