Inkomens vrije beroepsbeoefenaren worden herijkt

18 januari 2001

Het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) heeft op 15 januari op verzoek van minister Borst van VWS besloten tot een plan van aanpak voor de herijking van de inkomens voor alle vrije beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Het betreft onder meer de huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen. De minister heeft om dit plan van aanpak gevraagd in haar brief van 22 december 2000 aan het CTG.

De basis van de huidige inkomens is bepaald in het begin van de jaren tachtig. De vaststelling van de inkomens vond plaats via het ministerie van Sociale Zaken, met als basis de schaalsalarissen van de rijksoverheid. Gelet op allerlei ontwikkelingen sinds die tijd op het terrein van de inkomens en functies in vergelijkbare beroepsgroepen, binnen en buiten de sector, is nu besloten tot een onderzoek ten behoeve van de herijking van deze inkomens.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een extern bureau, dat de opdracht krijgt de ontwikkeling van vergelijkbare inkomens over de afgelopen jaren te analyseren. Het gaat daarbij om vergelijkbare functies, al of niet in dienstverband, binnen en buiten de zorgsector. Ook een functiewaarderingsonderzoek door de verschillende beroepsgroepen zelf behoort in dit plan van aanpak tot de mogelijkheden. De resultaten van het onderzoek worden vervolgens besproken met de brancheorganisaties van zorgaanbieders en zorgverzekeraars, die daarover hun oordeel of advies geven. Daarna zal besluitvorming door het CTG plaatsvinden. Deze besluitvorming zal vervolgens ter goedkeuring worden voorgelegd aan de minister van VWS, laat het CTG weten.

(Bron: www.cotg.nl)

Ga naar : Nieuwspagina van de LHV
Volgend artikel : Overheid leeft Reclamebesluit Geneesmiddelen strenger na

© copyright LHV 2001 home . index . email/adres . Artsennet