Politiebericht Groningen: Diverse 18-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 18 januari 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: vier Duitse jongens aangehouden met drugs Vier Duitse jongens (17,18 en 19 jaar uit Leer en Rhauderfehn) zijn woensdagmiddag aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. De Duitsers werden op de Beersterweg gezien en naar het bureau in Winschoten gebracht voor controle. Een van de jongens bleek in bezit van 270 gram hasj en 7 gram cocaïne. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Ter Apel: inbraak in restaurant
De eigenaar van een restaurant aan de Stationstraat in Ter Apel meldde woensdagochtend dat er ingebroken was in zijn zaak. In de eetgelegenheid bleken twee gokkasten te zijn opengebroken. De dader(s) is / zijn binnengekomen via een zijdeur. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: snelheidscontrole
Op het Beneden Oosterdiep in Veendam is woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Op de weg waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur reden van de 462 passerende voertuigen er 27 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km per uur.

Midwolde: strowagen in de brand
Op de Hoofdstraat in Midwolde raakte woensdagochtend vermoedelijk als gevolg van een lekke band een aanhangwagen geladen met stro in brand. Door snel te handelen kon de strowagen voor de brandende aanhanger worden los gekoppeld en behouden blijven. De aanhangwagen brandde in zijn geheel uit. De Hoofdstraat was geruime tijd gestremd in verband met de bluswerkzaamheden.

Loppersum: drie autos opengebroken
In Loppersum werd op de Molenweg woensdagochtend geconstateerd dat er drie personenautos waren opengebroken. Van twee autos werd een portier geforceerd en bij de andere wagen een ruit ingeslagen. Er werd onder andere een autoradio en een radardetector weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Harkstede: jongen afgeperst; politie zoekt getuigen Een 19-jarige jongen uit Harkstede heeft bij de politie aangifte gedaan van het feit dat hij onder dwang van een nog onbekende man op de Hoofdweg in Harkstede geld moest afgeven. De jongen fietste op maandag 15 januari omstreeks 18,00 uur over het fietspad naast de Hoofdweg in Harkstede in de nabijheid van de ingang van het Grunostrand. Daar werd hij plots aangesproken door een man op een donkere bromscooter die de jongen dwong geld af te geven. Na het incident verdween de verdachte op de bromscooter. Getuigen van het voorval worden verzocht de politie in Hoogezand te bellen op het telefoonnummer 0900 - 8844.

Groningen: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Europaweg in Groningen is vanmorgen een 22-jarige man uit Foxhol gewond geraakt. De man reed op zijn fiets vanaf de Griffeweg de Europweg op. Vermoedelijk is hij daarbij door een rood licht gereden. Op de kruising wilde de man terug keren naar de kant van de Griffeweg. Daarbij werd hij aangereden door een 44-jarige automobilist uit Oude Pekela, die achter hem langs probeerde te rijden op het moment dat de fietser keerde. Het slachtoffer kwam te vallen en is met vermoedelijk nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: man beroofd
Een 25-jarige man uit Groningen is vannacht beroofd aan de Turftorenstraat in Groningen. De man werd aangesproken door twee, hem onbekende mannen. De belagers eisten geld en sloegen de man tegen zijn hoofd. Hij liep daarbij enkele blauwe plekken en de daders namen hem sieraden en zijn portemonnee met daar in ongeveer 50 gulden af. Onderzoek door de politie in de omgeving leverde niets op.

Groningen: gewonden bij verkeersongeval
Een 24-jarige man uit en een 21-jarige man uit Groningen zijn gisteravond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Korreweg in Groningen. De slachtoffers reden in een door de 24-jarige man bestuurde auto in de richting van de Korreburg en werden op de kruising met de J.C. Kapteijnlaan aangereden door een 20-jarige automobilist die uit tegenovergestelde richting naderde en linksaf sloeg. Beide slachtoffers zijn met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: vlam in de pan
Doordat tijdens het koken de vlam in de pan sloeg ontstond gisteravond een korte brand in de keuken van een woning aan de Planetenlaan in Groningen. De 42-jarige bewoner wist zelf de brand te blussen. Brandweermensen konden volstaan met een korte controle.

Groningen: brand in woning
In een woning aan de Gorechtkade in Groningen ontstond gisteravond brand. De bewoners hadden de woning korte tijd verlaten. Tijdens hun afwezigheid is vermoedelijk een brandende kaars omgevallen waardoor een Tv-toestel in brand raakte. Bij thuiskomst ontdekten de bewoners de brand en wisten die met enkele emmers water te blussen. Daarbij liep een 29-jarige bewoonster ademhalingsmoeilijkheden op. Ze is door ambulancepersoneel onderzocht. De woning liep aanzienlijk rookschade op. De bewoners moesten elders worden ondergebracht.

Groningen: agressieve winkeldief
De politie heeft gisteravond in de Oude Ebbingestraat in Groningen een nog onbekende winkeldief aangehouden. De man werd in een supermarkt betrapt bij het stelen van een blikje bier. Hij vluchtte de winkel uit maar werd achterhaald door winkelpersoneel. De man verzette zich hevig maar kon aan de politie worden overgedragen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en/of drugs. De man werd meegenomen naar het politiebureau maar weigerde zijn naam op te geven en een verklaring af te leggen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Daarna wordt hij opnieuw gehoord.

Groningen: brand in schuurtje
Vermoedelijk door brandstichting ontstond gisteravond brand in een schuurtje van een kelder onder een flatgebouw aan de Boraxstraat in Groningen. De brandweer had de brand, die een hevige rookontwikkeling in de kelder en het trappenhuis tot gevolg had, binnen korte tijd onder controle. Bij onderzoek is gebleken dat het schuurtje is opengebroken en dat een hoeveelheid plastic en hout in brand waren gestoken. De vernielde een koelkast en een aantal bromfietsonderdelen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bedrijfsongeval
Twee medewerkers van een Gronings aannemersbedrijf zijn gistermiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Sontweg in Groningen. De mannen, een 42-jarige man en een 56-jarige man, beiden uit Oude Pekela, waren bezig een muur te bouwen en vielen ongeveer vier meter naar benenden toen een aantal planken van de steiger waarop ze stonden doormidden braken. De 42-jarige man viel met zijn rug in een spijker en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De andere man is met been, arm- en heupletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Een andere collega van de mannen die ook van de steiger viel liep geen letsel op. De politie heeft de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Groningen: vrouw steelt geld van collegas
De politie heeft gistermiddag in een broodjeszaak in de Oude Kijk in tJatstraat in Groningen een 17-jarige medewerkster van de zaak aangehouden. Zij werd door andere personeelsleden betrapt bij het stelen van geld uit jaszakken van collegas. De vrouw is naar het politiebureau gebracht waar bleek dat zij zich meerdere keren aan diefstal van geld van collegas had schuldig gemaakt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ze is na verhoor heengezonden.

Groningen: dronken automobilist
In de Taco Mesdagstraat in Groningen heeft de politie gistermiddag een 30-jarige man uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De reed in een auto en bleek bij controle onder invloed van alcohol te verkeren. Tevens bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs en dat zijn auto niet verzekerd is. De man werd naar het politiebureau gebracht waar bij de ademanalyse 1.6 promille alcohol werd gemeten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: inbraak
In het kantoor van een uitzendbureau aan de Stationsweg in Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren. Ze namen 14 computers met bijbehorende beeldschermen mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: gestolen auto
Op de Petrus Campersingel in Groningen heeft de politie gistermorgen een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed in een auto die bij onderzoek gestolen bleek te zijn in Waalwijk. Man en auto zijn naar het politiebureau gebracht en na overleg overgedragen aan de politie van Waalwijk. De man wordt verdacht van meerdere strafbare feiten waaronder diefstal en bedreiging.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844