Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Verdachte beroving op heterdaad aangehouden

UTRECHT Woensdagavond omstreeks elf uur zagen politieagenten in burger een jongen over het Vredenburg rennen. Direct daarachter werd de jongen achterna gezeten door twee vrouwen, van wie er een op de fiets was. Een van de vrouwen gaf aan dat zij zojuist bij de pin-automaat op de Drieharingenstraat van haar geld beroofd was. De twee politieagenten zetten direct de achtervolging in en konden de verdachte, een 26-jarige man uit Amersfoort, aanhouden. Bij zijn aanhouding bleek dat de verdachte het geld, dat hij even tevoren van het slachtoffer had geroofd, nog in zijn hand te hebben.

Het slachtoffer, een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein, heeft aan het bureau de beroving aangegeven. De verdachte is overgebracht naar het bureau en overgedragen aan het team Robuust, dat zich speciaal heeft gericht op berovingen in de binnenstad. Nadat de verdachte vrijwillig afstand had gedaan van het geld, is dit teruggeven aan de rechtmatige eigenares.

Snelheidsovertreder rijdt onder invloed

UTRECHT Tijdens hun surveillance op de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen zagen politieagenten een bestuurder van een personenauto met hoge snelheid in de richting van Utrecht rijden. Vastgesteld werd dat de man reed met en snelheid van 180 km p/u. Uiteindelijk werd de bestuurder, een 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, op de Europalaan staande gehouden. De agenten lieten de man een blaastest ondergaan.

De uitkomst was aanleiding om de man aan te houden en over te brengen naar het bureau voor een ademanalyse. Hij had promillage van 0,65 promille. Hiervoor kreeg de man een boete van fl. 410,00 en een rijverbod van een uur. In verband met de snelheidsovertreding zal zijn rijbewijs worden ingevorderd.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Aan de Tractieweg is woensdagochtend een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een auto. Twee getuigen hadden de man op heterdaad betrapt en vastgehouden tot de politie ter plaatse kwam. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal uit auto

UTRECHT Een 29-jarige inwoner van Amersfoort is woensdagmiddag aan de `t Goylaan van zijn laptop bestolen. De man zat in zijn auto en wachtte voor het verkeerslicht. Een scooter met daarop twee jongens passeerde de auto. Een van de twee sloeg de zijruit in en griste de computer weg. De eigenaar had nog geprobeerd de laptop te pakken maar slaagde daar niet in.