Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 18-01-2001 Persberichten District Heerlen
Donderdag 18 januari

District Heerlen

Heerlen; groot aantal woninginbraken opgelost
Met de aanhouding van een 28-jarige Heerlenaar heeft de politie van de basiseenheid Heerlen Zuid een groot aantal woninginbraken opgelost die in de periode van november 1999 tot heden werden gepleegd. De verdachte die reeds op 7 januari tijdens een inbraak overlopen werd heeft inmiddels bekend in 33 woningen vooral in de wijken Molenberg, Welten, Centrum en ook Heerlerheide ingebroken te hebben. Zijn buit bestond voornamelijk uit audiovisuele apparatuur, fietsen (o.a. 2 mountainbikes van f 7000,- per stuk) en gereedschap. Opmerkelijk was dat hij bij zijn ongenode bezoeken ook de diepvries en ijskast van de bewoners leegplunderde.
In zeker zes gevallen ging de inbreker aan de haal met de auto van de gedupeerden; twee van deze voertuigen werden inmiddels teruggevonden. Saillant voorbeeld van de wijze van werken van de verdachte: bij de verkoop van een gestolen autoradio van f 75,- gaf hij de koper een BMW 525 cadeau.
De verdachte, die nog steeds in voorarrest zit, zal deze week worden voorgeleid aan de raadkamer in Maastricht.

Heerlen; illegale Chinezen aangehouden
Donderdagavond werd door de dienst Vreemdelingenzaken van de politie in Heerlen, in samenwerking met de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie en het GAK een grootscheepse controle gehouden op de Wet Arbeid Vreemdelingen.
Ruim 55 opsporingsambtenaren stelden in tien Chinese restaurants in Heerlen, Brunssum, Hoensbroek, Nuth en Hulsberg een onderzoek in naar de aanwezigheid van illegale werknemers.
Hierbij werden in totaal zeventien Chinezen (14 mannen en 3 vrouwen) aangetroffen die niet legaal in Nederland verbleven. In sommige restaurants hadden de personen zich goed verstopt en koste het de onderzoekers enige moeite hen te vinden. Alle aangehouden Chinezen werden in Vreemdelingenbewaring gesteld en bekeken zal worden of ze kunnen worden uitgezet naar het land van herkomst.

Reeds in oktober 1999 werden bij een soortgelijke controle in Heerlen in drie restaurants 9 illegale Chinezen aangehouden.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.