Press Information
Corporate Communications

52040/2001 -1001

Productievolume voor NedCar in 2001 gehandhaafd

Bij NedCar in Born werden in het afgelopen jaar 215.217 auto's en 1.920 CKD's (*) geproduceerd. Dit is ongeveer hetzelfde aantal auto's dat in 2001 bij NedCar van de band zal rollen. In het komend jaar zullen naar schatting in totaal ongeveer 215.000 auto's worden geproduceerd, waarvan 135.000 Volvo's S40 en V40 en 80.000 Mitsubishi's (30.000 Carisma's en 50.000 Space Stars). Deze zijn dan wel geproduceerd in een 2- (in plaats van 3-)ploegensysteem, dat op 8 januari jl. werd ingevoerd.

President Chris Dewulf sprak tijdens de Nieuwjaarsreceptie in kasteeltje Eyckholt in Roosteren uit dat: "Ook 2001 voor NedCar een boeiend jaar zal worden. Kwaliteit, Kostenbewustzijn, Efficiencyverhoging, Leveringsbetrouwbaarheid en Flexibiliteit blijven hierbij de kernbegrippen. De intensieve samenwerking met onze toeleveranciers en diverse (semi)overheidsinstanties in het netwerk-NedCar, zijn hierbij onontbeerlijk."

"De huidige aandeelhouders Mitsubishi Motors Corporation (MMC) en Volvo Car Corporation (VCC) zijn nog steeds ingenomen met de prestaties van NedCar. Zij bevestigden dit nogmaals op de aandeelhoudersvergadering van 14 december jongstleden. Wanneer de aandeelhoudersstructuur van NedCar gaat wijzigen kan ik u nog niet zeggen. Vast staat wel dat we de huidige modellen tot het einde van hun levenscyclus blijven produceren. Daarna zal een nieuwe generatie auto's, in een Mitsubishi- en Smart-versie, worden geproduceerd. In december is bevestigd dat het zogenaamde Z-car project, een van de grote gezamenlijke projecten in de alliantie van Mitsubishi Motors Corporation en DaimlerChrysler, bij NedCar in Born gebouwd zal gaan worden met een jaarvolume van ongeveer 250.000 auto's".

"Mede dankzij de inspanningen van allen in het netwerk NedCar, maar zeker ook de medewerkers, heeft NedCar een plaats op de kaart behouden. We mogen met zijn allen fier zijn op dit resultaat en de toekomst met vertrouwen tegemoet zien", aldus President Chris Dewulf.

Born, 18 januari 2001

Corinne van Iersel
Manager Corporate Communications

(*) CKD staat voor Completely Knocked Down cars. Dat wil zeggen pakketten van auto-onderdelen die in bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Afrika verder worden geassembleerd.