Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Politie neemt tien vuurwerkpistolen in beslag
13:04 donderdag 18 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

MEPPEL. Tijdens een onderzoek naar het bezit van vuurwerkpistolen heeft de politie zeven verdachten uit Meppel en één uit Hoogeveen aangehouden. Er werden tien vuurwerkpistolen met bijbehorende munitie en onderdelen in beslag genomen.

De politie kwam begin januari, na een tip, op het spoor van een 21 jr. man uit Meppel. Deze man had een vuurwerkpistool met munitie in zijn bezit. Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat de man meerdere vuurwerkpistolen had gekocht van een 21 jr. inwoner van Hoogeveen. Deze op zijn beurt kocht de pistolen weer in Duitsland en voerde ze in naar Nederland waar ze werden doorverkocht. De meeste wapens werden via de man uit Meppel weer doorverkocht aan anderen. In het vervolg van het onderzoek hield de politie nog drie 17 jr., een 18 jr., een 22 jr. en een 46 jr. verdachte uit Meppel aan. Met uitzondering van de 18 jr. waren ze allemaal in het bezit van één of meer vuurwerkpistolen.

Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. De wapens zijn in beslag genomen.

Hoewel deze wapens in Duitsland vrij verkocht mogen worden, vallen ze in Nederland onder de Wet Wapens en Munitie. Het in bezit hebben is een misdrijf. De invoer en handel is eveneens een misdrijf. Het bezit van zon wapen alleen al wordt doorgaans bestraft met minimaal een geldboete van f. 500,-.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe