Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-01-2001 Mediabericht donderdag 18 januari 2001 (14.30)

VENRAY Meisje bedreigd

VENRAY Een 11-jarig meisje uit Venray is woensdagavond rond 17.15 uur op een speelveldje aan de Bazuinstraat door een onbekende jongen bedreigd met een mes. Het meisje was op het ondergespoten ijsveldje aan het sleeën toen zij werd benaderd door een jongen van ongeveer 11 jaar met een Zuid-Oost Europees of Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij vroeg haar de slee af te geven. Nadat zij dit weigerde, pakte hij haar vast en bedreigde haar met een uitgeklapt zakmes. Na enige tijd liet hij los en wist het meisje weg te komen. De jongen had donkere hare n met veel gel erin. Hij droeg de haren met een middenscheiding met aan weerszijden een krul op zijn voorhoofd. Hij was gekleed in een bruine jas met beige mouwen en schouderstukken. De politie van de basiseenheid Venray-Centrum is op zoek naar getuigen. Voor informatie kunt u bellen met telefoonnummer 0900-8844.

VENLO Legale vuurwapencontroles

VENLO De politie van de basiseenheden Venlo-Centrum en Arcen, Velden, Venlo-Oost heeft dinsdag- en woensdagavond tijdens controles naar legale vuurwapenhouders (jachtakte- en verlofhouders) op drie plaatsen vuurwapens aangetroffen die niet volgens de geldende voorschriften waren opgeborgen. De betrokken (legale) vuurwapenhouders krijgen binnenkort een schriftelijke waarschuwing. 18 legale vuurwapenhouders waren niet thuis bij de controle en bij 30 vuurwapenhouders werd alles in orde bevonden.

BEESEL Aanhouding

BEESEL Een 26-jarige man uit Tegelen is woensdag naar aanleiding van een onderzoek naar een diefstal uit een woning aan de Rijkel op 11 januari van dit jaar gehoord op het politiebureau. De man bekende op die dag uit de woning een sieradendoosje met kindersieraden te hebben meegenomen. Tevens bekende de man op 26 januari van het vorig jaar een diefstal te hebben gepleegd bij een andere woning aan de Rijkel waar hij een bedrag van meerdere tientallen guldens wist buit te maken. Beide zaken zullen worden afgehandeld door middel van snelrecht.

GENNEP Vuurwerkoverlast

GENNEP Een 16-jarige jongen uit Gennep is woensdagmiddag aangehouden nadat hij dinsdag vuurwerk had afgestoken op het pad voor een school aan de Stiemensweg. De jongen is doorverwezen naar bureau HALT. Bij het afsteken is geen materiële schade ontstaan.