Centraal Planbureau


Centraal Economisch Plan (CEP)

Het Centraal Economisch Plan (CEP) wordt jaarlijks in april gepubliceerd. Een samenvatting van de economische vooruitzichten in het CEP wordt gepubliceerd in de april-aflevering in dat jaar van het CPB Report.

Bijlagen

De cijfermatige bijlagen uit het laatste CEP zijn te vinden bij downloadable data. Voor het CEP 1999: het cijfermateriaal bij Trefzekerheid van CPB-ramingen is daar ook te vinden.

Macro Economische Verkenning (MEV)

De Macro Economische Verkenning wordt jaarlijks in september (op Prinsjesdag) gepubliceerd.
De MEV dient als hulpmiddel voor het Kabinet bij de voorbereiding van de begroting voor het volgend jaar, door te voorzien in de laatste economische en bugettaire voorspellingen voor dat jaar. Rekening houdend met de definitieve beslissingen betreffende het overheidsbeleid, presenteert de MEV een voorspelling voor de Nederlandse economie in het volgende jaar. De MEV wordt tegelijk gepubliceerd met de Rijksbegroting, die op deze voorspelling is gebaseerd. In jaar t wordt de "Macro Economische Verkenning t+1" gepubliceerd.

Voor het eerst wordt dit jaar de Macro Economische Verkenning 2001 integraal op Internet gepubliceerd, als PDF-file (1,0 Mbyte). (Zie eventueel de hulp bij PDF-files.)

Bestellen van de gedrukte versie kan via de website van de Sdu (prijs NLG 49.50).

Een samenvatting van de economische vooruitzichten in de MEV wordt gepubliceerd in de september-aflevering in dat jaar van het CPB Report.

Bijlagen

De cijfermatige bijlagen uit de laatste MEV zijn te vinden bij downloadable data.