Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Regeling dierlijke EG-premies (mannelijke runderen, verkoopseizoen 2001)

18 januari 2001 - In 2001 worden vier aanvraagperioden opengesteld voor de regeling dierlijke EG-premies. In deze perioden kunnen producenten van rundvlees steun aanvragen voor mannelijke runderen, zowel voor stieren als voor ossen. De premie voor 2001 bedraagt per aangevraagde stier f 407,69 (E. 185) en per aangevraagde os f 299,70 (E. 136). De bedragen zijn hoger dan de bedragen die in 2000 per dier werden verstrekt om de verdere verlaging van de marktsteun gedeeltelijk te compenseren. Producenten die in 2000 een aanvraag voor stierenpremie hebben ingediend, krijgen in de tweede helft van januari 2001 een set formulieren en brochures toegezonden voor het verkoopseizoen 2001. Iedere producent kan per aanvraagperiode slechts één aanvraag indienen. Deze aanvraag moet worden ingediend bij LASER vestiging Deventer.

In 2001 worden vier aanvraagperioden opengesteld:

* 1 februari tot en met 1 maart;

* 1 mei tot en met 31 mei;

* 1 augustus tot en met 31 augustus;

* 15 oktober tot en met 12 november;
Na elke aanvraagperiode volgt een kortingsperiode van 25 kalenderdagen. Een aanvraag ingediend in de kortingsperiode, wordt gekort met 1% voor elke werkdag die is verstreken nadat de aanvraagperiode is gesloten. Aanvragen ingediend na de kortingsperiode, worden niet meer in behandeling genomen. Indien bij controles geconstateerd wordt dat de rundvleesproducent niet voldoet aan de I&R-bepalingen, kan dat leiden tot slechts gedeeltelijke betaling of het weigeren van de premie. Bovendien kan bij overtreding van de I&R-bepalingen reeds uitbetaalde premie worden teruggevorderd.

Brochures en aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de klantenservice van LASER. Informatie over deze en andere regelingen die LASER uitvoert, kunt u ook opvragen via internet: http://www.minlnv.nl/laser.