Politiebericht Friesland: Fryslân 18-01-2001
Politieberichten van 18 januari (07.00 - 13.00 uur)

Noordbergum: snelheidsovertreding
Donderdag omstreeks 00.05 uur werd een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake overschrijding van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Groningen, reed met een snelheid van ongeveer 139 kilometer per uur over de Woudweg, terwijl 80 is toegestaan. Binnen de bebouwde kom van Veenwouden reed de bestuurder eveneens te snel, n.l.80 kilometer per uur, terwijl 50 was toegestaan.

Franeker: inbraak slagerijen
Afgelopen nacht werd ingebroken in een tweetal slagerijen in Franeker. Op de Schilbanken werd de toegangsdeur van een slagerswinkel opengebroken. De kassa werd van de toonbank meegenomen. De kassa werd later teruggevonden bij de school `De Kabas`. Het geld, een paar honderd gulden, was uit de kassa verdwenen. De eigenaar, een 56-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan. Bij een slagerij aan de Van Harinxmaweg werd een uitzetraam opengebroken. De slagerij werd doorzocht. Voor zover nu is na te gaan, werd niets weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Dronrijp, heeft aangifte gedaan.

Dronrijp: brand personenauto
Woensdag omstreeks 19.10 uur brak brand uit in een auto, die geparkeerd stond op de Tsjerkebuorren. Toen de eigenaar, een 55-jarige inwoner van Dronrijp, de auto wilde starten, lukte dit niet. Toen hij uitstapte, zag hij rook en vuur onder de motorkap vandaan komen. Met een brandblusser heeft hij getracht het vuur te blussen. De inmiddels gewaarschuwde brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust.

Heerenveen: aanrijding
Donderdag omstreeks 07.40 uur vond op Het Meer een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto, een 41-jarige inwoner van Heerenveen, was bij de kruising met de Veensluis op een vluchtheuvel gereden. Doordat de ruiten van zijn bestelauto waren dichtgevroren en hij deze niet had schoongemaakt, had hij zeer weinig zicht en had hij de vluchtheuvel over het hoofd gezien. Twee verkeersborden, een lichtmast en de bestelauto werden vernield. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor aan de Lijnbaan. De toegangsdeur werd opengebroken. In het bedrijf werden alle laden en kasten doorzocht. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. Een 31-jarige inwoner van Emmeloord heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272